Το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινά με προοπτικές για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης21 Ιουλίου 2022

Ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλό του, ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να επηρεαστούν οι παίκτες του, από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι (περίπου) 20.000 φίλαθλοι της Λέφσκι. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκτήσει το πλεονέκτημα που επιδιώκει για την πρόκριση.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικεφάλου ξεκινά από την Βουλγαρία με προοπτικές.

Παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και την διαφοροποίηση της ενδεκάδας σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, ο Δικέφαλος έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στην διοργάνωση. Σαφέστατα και πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του, σε κάθε σημείο του αγώνα. Ξεκάθαρα, δεν θα πρέπει να κάνουν λάθη, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε σε ομαδικό, που μπορεί να κοστίσουν. Ο προπονητής της Λέφσκι, το είπε όσο πιο καθαρά μπορούσε. Τόνισε πως δεν πρόκειται να παίξει η ομάδα του απλά για το θεαθήναι. Εχει φιλοδοξίες η Λέφσκι και αυτές θέλει να τις διεκδικήσει στην πράξη και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ.

Πως όμως θα αντιδράσει η ομάδα; Με την τακτική που ζητά ο Λουτσέσκου να εφαρμόσουν οι παίκτες του και με την δυναμική που πρέπει να έχουν για να κερδίσουν το παιχνίδι. Έτσι μπορούν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα. Αυτός είναι ο στόχος. Η νίκη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα, δεν είναι επιθυμητό.

Ο ρόλος έμπειρων παικτών στη σημερινή αναμέτρηση θα είναι κομβικός. Όπως για παράδειγμα του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε στην δεξιά πλευρά στην άμυνα, μετά τον αναπάντεχο τραυματισμό του Λύρατζη και λογικά έχει ένα προβάδισμα, ειδικά για αυτό το παιχνίδι, που θεωρείται ειδικών συνθηκών. 

Γιατί είναι το πρώτο επίσημο για τον ΠΑΟΚ, σε μία εχθρική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι αντίπαλοι. Το πιο σημαντικό για τον Δικέφαλο, είναι να δείξει χαρακτήρα. Και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες, κατάφερνε όμως και ξεπερνούσε τα εμπόδια. Το ίδιο μπορεί να κάνει και τώρα. Η Ευρώπη ανοίγει και πάλι τις…αγκάλες της για τον Δικέφαλο. Η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.