Το «ευχαριστώ» του Ουεμπό σε Γκιουμουσντάγ και… Ερντογάν!

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2020

Ο Πιέρ Ουεμπό αναφέρθηκε μέσω προσωπικού μηνύματός του στο Instagram στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον 4ο διαιτητή του αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασακσεχίρ. Χαρακτήρισε σημείο αναφοράς την 8η Δεκέμβρη στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και μεταξύ άλλων ευχαρίστησε και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αναλυτικά όσα μετέφερε στο ποστάρισμά του:

«Ένα θλιβερό γεγονός συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου, στον αγώνα που παίξαμε ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Για μένα ήταν μια σαφής πράξη ρατσισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια της Başakşehir για την υποστήριξή της και τη σαφή στάση που έχει δείξει, αντιδρώντας στη ρατσιστική λέξη που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου. Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε επίσης μια σημαντική στάση απέναντι στο περιστατικό υποστηρίζοντας μας να μην μπούμε στο γήπεδο. Ο ρατσισμός δεν είναι αποδεκτός, οι άνθρωποι δεν μπορούν να κριθούν σύμφωνα με το χρώμα του δέρματος τους.

Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο του συλλόγου μας, Göksel Gümüşdağ, ο οποίος στάθηκε δίπλα μας με ατελείωτη υποστήριξη και στον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Recep Tayyip Erdogan, που μας έκανε να νιώσουμε ότι ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή.

Ελπίζω ότι η 8η Δεκεμβρίου θα αποτελέσει σημείο καμπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού και τέτοια περιστατικά διακρίσεων δεν θα συμβούν ποτέ ξανά. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους έδωσαν την υποστήριξή τους τηλεφωνώντας και στέλνοντας γραπτά μηνύματα μετά το θλιβερό περιστατικό εκείνο το βράδυ.

Η τελευταία μου λέξη στους θαυμαστές μας: Ευχαριστώ!».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.