Το έξυπνο σχέδιο του Δρακόπουλου και ο πιθανός κίνδυνος ακύρωσής του

Βασίλης Μάστορας01 Ιανουαρίου 2021

Ο Ηρακλής ανήκει στις ομάδες εκείνες που έχουν βαθιές ρίζες ως σύλλογος και η ιστορική του διαδρομή έχει ενισχύσει το brand του στη συνείδηση της αθλητικής κοινωνίας της χώρας. Τα τελευταία χρόνια περνάει μία τεράστια περιπέτεια τόσο ο Γυμναστικός Σύλλογος, όσο και η ποδοσφαιρική ομάδα, που πληρώνουν παλιές αμαρτίες.

 Παρ’ όλα αυτά όμως εξακολουθεί να έχει σφυγμό, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ελπίδες για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Παίρνοντας βοήθειες από διοικητικούς παράγοντες που βρίσκονται μέσα στον κύκλο της οικογένειας του. Αυτοί που αθόρυβα έχουν βάλει ως προσωπικό στοίχημα την απαλλαγή του Ερασιτέχνη από το τεράστιο βάρος των χρεών προς το δημόσιο, το οποίο εγκλωβίζει τον Γ.Σ. ή εκείνοι που κατάφεραν να δώσουν και πάλι ζωή στις παρηκμασμένες εγκαταστάσεις της Μίκρας. 

Σ’ αυτή την οικογένεια ανήκει και ο Θόδωρος Δρακόπουλος που λίγα χρόνια νωρίτερα έδωσε το φιλί ζωής στην ομάδα μπάσκετ και στρατεύτηκε στην προσπάθεια να επανέλθει η ποδοσφαιρική ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ατομο που παθιάζεται με τον Ηρακλή, αλλά διαχειρίζεται τα αθλητικά θέματα με τεχνοκρατική αντίληψη, κατάφερε να δώσει όραμα στους «κυανόλευκους» κι αυτό εκτιμήθηκε από τον κόσμο της ομάδας.

Ο κ. Δρακόπουλος που έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει ανάπλαση του Ιβανωφείου έχει ακόμη ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που φανερώνει τη φιλοσοφία του για τον επαγγελματικό αθλητισμό και την εξέλιξη του Ηρακλή. 

Οπως αποκάλυψα την περασμένη Τετάρτη στο Metropolis 95,5 ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηρακλής σκέφτεται σοβαρά την αγορά των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας ΗΛΤΕΞ Λύκοι, που πλέον αποτελεί παρελθόν. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που διέθετε και προβολείς, που καλύπτει συνολικά έκταση 20,4 στρεμμάτων και βρίσκεται στην περιοχή «Σφαγεία» στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το ακίνητο βρίσκεται σε πλειστηριασμό, όπως και η υπόλοιπη περιουσία του εκλιπόντος Κώστα Ηλιάδη, με τιμή εκκίνησης τις 454.000 ευρώ. Μέχρι τώρα όλοι οι πλειστηριασμοί ήταν άγονοι, γεγονός που σημαίνει ότι δύσκολα θα ανέβει το τίμημα. 

Ο κ. Δρακόπουλος με τον οποίο επικοινώνησα μου επιβεβαίωσε την πρόθεση του, χωρίς όμως να αποκαλύψει όλο το σχέδιο του. Ποιο είναι αυτό; Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής να αποκτήσει δική του έδρα και συγχρόνως να αποκοπεί τυπικά η νέα ΠΑΕ από οποιαδήποτε διασύνδεση με τις προηγούμενες που έχουν βάρη στον Α.Φ.Μ. Ετσι η νέα ΠΑΕ με νέο σήμα και νέα έδρα, εκτιμάται ότι δεν θα αντιμετωπίσει μελλοντικά κανένα πρόβλημα, ούτε με το ελληνικό δημόσιο, αλλά ούτε και με απαιτήσεις που θα εγείρουν πρώην Ελληνες παίκτες με προσφυγή στην ΕΠΟ ή ξένοι προσφεύγοντας σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Η πρόθεση του κ. Δρακόπουλου ίσως να προκαλέσει τις αντιδράσεις εκείνων που θα μπουν σε συνωμοσιολογίες και θα συνδέσουν την κίνηση αυτή με την κυοφορούμενη μετοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια στο «Καυταντζόγλειο». Και εκεί θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων και αντιδράσεων που θα πρέπει να διαχειριστεί ο κ. Δρακόπουλος.

Υ.Γ: Θερμές ευχές για καλή χρονιά σ’ όλους, με την ελπίδα να σας λείψουν αυτά που σας πίκραναν και να απολαύσετε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους.

FOCUS

Παρότι ο Ευάγγελος Γραμμένος υποστηρίζει ότι δεν έχει τη διάθεση να συνεχίσει την προεδρική του παρουσία στην ΕΠΟ η αίσθηση που υπάρχει στην Ομοσπονδία είναι διαφορετική. Εκτιμούν ότι και πρόθυμος θα ήταν αν υπήρχε συναίνεση των big4, αλλά και πολύτιμος με τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.