Το έξτρα κίνητρο για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Metrosport Team16 Ιουλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή κατάταξη των συλλόγων βρίσκεται στην 55η θέση.

Πολύ απλά διότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έκανε πετυχημένη πορεία στην πρώτη χρονιά του Conference League. Το έξτρα κίνητρο για να προσπαθήσει να επαναλάβει αυτή την πορεία και φέτος; 

Η προοπτική να μπει στις πρώτες 40 ομάδες στο racking της UEFA που θα του εξασφαλίσει ευνοϊκές κληρώσεις στις επόμενες χρονιές. Πολύ περισσότερο τώρα που και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα παίξει στα προκριματικά του CHL!

Με διαφορά στην καλύτερη θέση!

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι στην 55η θέση της σχετικής βαθμολογίας της UEFA και αυτό το οφείλει στην εξαιρετική του πορεία πέρσι στο Conference. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άλλες δυο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση βρίσκονται πολύ πιο κάτω στον ειδικό πίνακα. 

Για παράδειγμα ο Αρης θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή σεζόν από την 181η θέση της σχετικής βαθμολογίας, ενώ ο Παναθηναϊκός από τη 246η, λόγω της μεγάλης του ευρωπαϊκής αποχής. Ο ΠΑΟΚ μετρά double score απέναντι στην ΑΕΚ που είναι στην 111η θέση. Μια ΑΕΚ που δεν εξασφάλισε φέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ πέρσι θυμίζουμε πως είχε αποκλειστεί από την Βελέζ και δεν είχε μπει στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. 

Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει φέτος εκτός από τον ΠΑΟΚ να βάλουν πλάτη και οι άλλοι τρεις εκπρόσωποι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και όπως σημειώνει ο Ανδρέας Δημάτος σε σχετική του ανάρτηση: «Ο ανταγωνισμός σε πρώτη φάση θα έχει να κάνει με τις ομάδες της 15ης Ελβετίας και της 17ης Τσεχίας. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Αρης έχουν να ανταγωνιστούν από τη μία Βασιλεία, Γιουνγκ Μπόις, Λουγκάνο και Ζυρίχη και από την άλλη Βικτόρια Πλζεν, Σλοβάτσκο, Σπάρτα και Σλάβια Πράγας. 

Ενας ανταγωνισμός που αν μη τι άλλο είναι απόλυτα στα μέτρα τους και από εκεί και πέρα για τα πιο ψηλά σκαλοπάτια υπάρχουν οι τέσσερις ομάδες της 14ης Νορβηγίας (Μπόντο Γκλιμτ, Βικινγκ, Μόλντε, Λίλεστρομ) και το μεγάλο ερωτηματικό της 13ης Ουκρανίας και του πόσο θα επηρεαστούν οι ομάδες της από τις πρωτόγνωρες συνθήκες μίας εμπόλεμης χώρας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.