Το Europa League πρέπει να είναι προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης03 Οκτωβρίου 2020

Εχω σταθερά την άποψη ότι οι ελληνικές ομάδες δεν θα πρέπει να είναι αδιάφορες όταν υπάρχει γι' αυτές η ευκαιρία της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Είναι λάθος να μπαίνει το δίλημμα “πρωτάθλημα στη χώρα μου ή να προχωρήσω στο Europa League”. Αυτό το δίλημμα μπορεί να μπαίνει για μια αγγλική ομάδα, όχι όμως για μια ελληνική.

Για τις ομάδες μας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα η διάκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν, αφού τους δίνει πρεστίζ, χρήματα, την δυνατότητα να παρουσιάσουν την... πραμάτεια τους.

Η χθεσινή κλήρωση για τον ΠΑΟΚ, που τον φέρνει αντιμέτωπο με την Αϊντχόβεν, την Γρανάδα και την Ομόνοια, είναι τέτοια που θα ήταν τεράστιο λάθος αν δεν έκανε το παν για να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλό του και να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Είναι πολύ σημαντικό, ανεξάρτητα από την όποια πικρία για τον αποκλεισμό και φέτος από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, έστω και μέσα από την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων.

Οι ομάδες μεγαλώνουν πάρα πολύ όταν μπορούν να έχουν σταθερή παρουσία στο Champions League, όμως, μεγαλώνουν σημαντικά κι όταν έχουν σταθερή παρουσία και καλές πορείες και στο Europa League.Οι καλές εμφανίσεις, τα καλά αποτελέσματα, οι προκρίσεις, τους ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, τις βοηθάνε και στην προσπάθειά τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Ετσι πρέπει να το βλέπει ο ΠΑΟΚ και να αποτελεί στόχο ίδιας σημασίας με το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα, κάθε παρουσία του στο Europa League.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολη η διαχείριση, δεν είναι το απλούστερο πράγμα να μοιράζεις το ενδιαφέρον σου σε τρεις διαφορετικούς στόχους και να θέλεις και στους τρεις να ανταποκρίνεσαι με επιτυχία.

Ωστόσο, αυτή είναι η ζωή για τις μεγάλες ομάδες. Κι αν θέλεις να συγκαταλέγεσαι ανάμεσα σ' αυτές, πρέπει και να μπορείς να κρατάς δύο και τρία διαφορετικά... καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει πλήρες ρόστερ και κατάλληλη διαχείρισή του από τον προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ άργησε να αποκτήσει ρόστερ που να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει “πλήρες”, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται κοντά σ' αυτό, οπότε στο χέρι του Φερέιρα είναι, πλέον, να αποδείξει ότι αυτή η μεγάλη στροφή που επιχειρήθηκε για το στήσιμο μιας καινούργιας ομάδας έχει τις προϋποθέσεις για να αποδώσει τα αναμενόμενα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.