«Το εθνικό σύστημα υγείας είναι ο τερματοφύλακας στη μάχη με τον ιό»

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2020

Το ρόλο του τερματοφύλακα έχει το εθνικό σύστημα υγείας απέναντι στον κορωνοϊό σύμφωνα με όσα είπε ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Νίκος Γκούρτσας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι το χειρότερο είναι ότι βλέπουν στα μάτια των ανθρώπων ότι φοβούνται πως είναι η τελευταία φορά που βρίσκονται.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Βιώνουμε τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών. Η Θεσσαλονίκη είναι στη μάχη του κυκλώνα. Αντιμετωπίζουν έναν αόρατο εχθρό, δυσκολίες υπάρχουν και το σύστημα ασφυκτιά. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό όλοι μας καθημερινά.  

Είναι μια άβολη κατάσταση, αλλόκοτη θα έλεγα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν τον άνθρωπο τους που νοσεί αλλά δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Ο πάσχοντας έχει εκτός από τη νόσο έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα της μοναξιάς. Αυτό είναι δύσκολο και για εμάς να το διαχειριστούμε. Για παράδειγμα, ήταν μια κυρία που τα τρία παιδιά της ήταν στο πεζοδρόμιο και ήθελαν να την αγκαλιάσουν αλλά δεν μπορούσαν. Εκεί καλούμαστε εμείς να παίξουμε το ρόλο της οικογένειας. Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται ότι θα δει ο ένας τον άλλον για τελευταία φορά. Δύσκολες οι καταστάσεις αυτές. Έχουμε και εμείς συναδέλφους που νοσούν και είναι στο σπίτι τους. Τέσσεροι γιατροί και μια νοσηλεύτρια από το ΑΧΕΠΑ έχασαν τη ζωή τους αυτές τις ημέρες.

Φυσικά και φοβόμαστε. Ο φόβος είναι κάτι ανθρώπινο. Ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν και φοβόμαστε γιατί στο τέλος της ημέρας πρέπει να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Έχουμε να δούμε τους γονείς μας μήνες. Ο τομέας υγείας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Το εθνικό σύστημα υγείας είναι ο τερματοφύλακας της Ελλάδος και οι παίκτες είναι ο κόσμος που πρέπει να τηρεί τα μέτρα.».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.