Το «εργαλείο» Μπεναλουάν και η χρήσιμη διακοπή

Βασίλης Μάστορας06 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρης έχει περισσότερους από έναν λόγους να νιώθει ικανοποίηση που έφυγε με το διπλό μέσα από το ΟΑΚΑ. Εκτός από το γεγονός ότι νίκησε τον Παναθηναϊκό, αντίπαλο με τον οποίο θα ανταγωνιστεί για μία από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αγόρασε πολύτιμο χρόνο. 

Σε τι θα χρησιμεύσει; Στο να δουλέψει ο Ακης Μάντζιος σε κλίμα ηρεμίας στο διάστημα της διακοπής με στόχο να διορθώσει πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι. Το δήλωσε και ο προπονητής του Αρη μετά το τέλος του αγώνα του ΟΑΚΑ ότι έχει εντοπίσει αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσει μαζί με τους παίκτες του να τις εξαλείψει. 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σημαντικό: Η διακοπή θα βοηθήσει και τους τρεις βασικούς (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) νεοαποκτηθέντες παίκτες, Μπεναλουάν, Ματέο Γκαρσία και Ξαντέ Σίλβα να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Κι αν για τον τελευταίο δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να χρησιμοποιηθεί, καθώς οι «κίτρινοι» έχουν επάρκεια μεσοεπιθετικών, και μάλιστα αξιόπιστες λύσεις, για τον Μπεναλουάν η ανάγκη να είναι ετοιμοπόλεμος μέχρι την επανέναρξη του Πρωταθλήματος είναι ορατή. 

Το αν είναι ο γρήγορος κεντρικός αμυντικός που έψαχνε ο Αρης για να έχει εναλλακτική για τον Ντάτκοβιτς ο οποίος ακόμη δεν έχει πείσει, θα πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Ο Γαλλοτυνήσιος έχει βαρύ βιογραφικό και βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία για να βγάλει στο γήπεδο την εμπειρία και το ταλέντο του. Παίκτης που μπορεί να αγωνισθεί και στα δύο άκρα της άμυνας, φαντάζει ως ένα χρήσιμο «εργαλείο» στο ρόστερ του Αρη. Και ίσως αποδειχθεί η χρησιμότερη μεταγραφή των «κίτρινων» κατά τη μεταγραφική περίοδο που έκλεισε χθες. Σε μία θέση, αυτή του κέντρου της άμυνας, που οι «κίτρινοι» έχουν σοβαρό πρόβλημα.

FOCUS

Ο τεχνικός διευθυντής που μετά από πολύχρονη ανεργία βρήκε δουλειά στο νησί, δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τα συναισθήματά του και να εξυμνεί τις ικανότητες ποδοσφαιριστή με τον οποίο στο παρελθόν είχε επαγγελματικές και διαχρονικά φιλικές σχέσεις, γιατί κινδυνεύουν τα λόγια του να χάσουν την αξιοπιστία τους. Το… παληκάρι ότι κι αν κάνει δεν τον δικαιώνει, πλέον, στο γήπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.