Το επικοινωνιακό κενό στη Θεσσαλονίκη και το μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές του

Δημήτρης Κανελλάκης20 Μαΐου 2021

Οσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, γνωρίζουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από πολλούς εκ των κυβερνητικών βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες θεωρούν ότι οι βουλευτές της Α' και Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στα περισσότερα από τα δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, δεν υπερασπίστηκαν τις κυβερνητικές επιλογές, δεν έβαλαν πλάτη, προτίμησαν να... κρυφτούν.

Ακόμη και στα θέματα της πανδημίας. Όποτε προέκυπταν προβλήματα, όποτε η κατάσταση ξέφευγε, όποτε οι πολίτες ασκούσαν κριτική, αντί να συνδράμουν στο επικοινωνιακό έργο και να αναπαράξουν την επιχειρηματολογία με την οποία η κυβέρνηση προσπαθούσε να δώσει απαντήσεις, οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης εμφανέστατα έμεναν μακριά από όλα αυτά, λες και ένιωθαν την ανάγκη να προστατευτούν με αυτό τον τρόπο, να αποφύγουν την φθορά, να μην πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα για επιλογές με τις οποίες μπορεί να διαφωνούσαν αλλά δεν έβγαιναν και να το πουν.

Τα λέω όλα αυτά με αφορμή την παρουσία Μητσοτάκη και πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης χθες στη Θεσσαλονίκη. Ηταν ολοφάνερο ότι επιχείρησαν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εγκαίνια των αεροδρομίων της Fraport στο "Μακεδονία", πραγματοποιώντας σειρά επαφών και αναδεικνύοντας ζητήματα τα οποία θεωρούν ότι οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ δεν τα επικοινωνούν επαρκώς.

Μόνο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πρόλαβε σε λίγες ώρες να επισκεφτεί τη μαρίνα Νέας Μηχανιώνας, το τεχνολογικό πάρκο «ThessINTEC» στην Περαία, τα νέα γραφεία της «Pfizer», τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τις εγκαταστάσεις της «ΕΛΒΟ», να γευματίσει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και αντιδημάρχους, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ήταν από προχθές στη Θεσσαλονίκη.

Ολες αυτές οι συναντήσεις, όλες αυτές οι επαφές, η επικοινωνιακή αξιοποίηση της παρουσίας Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, λίγες μόλις ημέρες μετά την προηγούμενη παρουσία του στην πόλη, είχαν ξεκάθαρο στόχο να καλύψουν το κενό που θεωρούν ότι υπάρχει και, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, αποτυπώνεται σε μετρήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες, με συνέπεια να έχει προκληθεί η σχετική ανησυχία

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.