Το εντυπωσιακό φινάλε του Άρη και ο λόγος που η επιτυχία αποκτάει μεγαλύτερες διαστάσεις

Βασίλης Μάστορας18 Μαΐου 2022

Eστω και στον τελευταίο αγώνα των πλέϊ οφ, ο Αρης «απάντησε» με τον καλύτερο τρόπο σ’ όλα τα δεινά που βίωσε φέτος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Περισσότερο «ξέπλυνε» μέρος εκείνης της ντροπιαστικής ήττας μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» στον α’ γύρο του Πρωταθλήματος.

Και επειδή τα… «χρωστούμενα» πάντα θα πρέπει να επιστρέφονται ο Αρης έκλεισε τη χρονιά με εμφατική νίκη στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα, απέναντι στην ομάδα που έθελξε φέτος με το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε.

Χθες όμως στους «Ζωσιμάδες» ο Αρης ήταν η ομάδα η οποία είχε το πάνω χέρι, σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Απαλλαγμένοι οι «κίτρινοι» από το άγχος της εξόδου στην Ευρώπη, έκαναν ένα από τα καλύτερα φετινά τους παιχνίδια. Κι αν στο β΄ ημίχρονο κατέβασαν στροφές και απλώς διαχειρίστηκαν το σκορ του α’ ημίχρονου, το πρώτο σαραπεντάλεπτο ήταν το καλύτερο όλης της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μπούργος που ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σάκιτς στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Πάλμα δίπλα στον Καμαρά στο 4-4-2, «είδε» από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την ομάδα του να έχει περίσσια διάθεση. Ο Αρης έχανε δύσκολα την μπάλα, πίεζε ψηλά τα Γιάννινα υποχρεώνοντας τους παίκτες του ΠΑΣ να κάνουν λάθη και με τους Ιτούρμπε- Μαντσίνι σ’ ένα από τα καλύτερα τους παιχνίδια, είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μεσοεπιθετικά. Οι «κίτρινοι» δημιουργούσαν επιθέσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια και κατάφεραν να προηγηθούν πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τον Φναπιάνο, ο οποίος είναι ο 13ος σκόρερ φέτος του Αρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός επίσης είχε χθες μία ξεχωριστή βραδιά. «Εχτιζε» το παιχνίδι του Αρη από πίσω προωθούμενος, σκόραρε και ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα. Η συνολική του απόδοση τον κατατάσσει στους κορυφαίους της βραδιάς.

Το γκολ ήταν το… «σύνθημα» για να κάνει ο Αρης ακόμη περισσότερα ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Εγινε πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, απόδειξη ότι τα Γιάννινα δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 39ο λεπτό. Η υπεροχή του μεταφράστηκε σε ένα δεύτερο γκολ στο 22ο με τον Καμαρά, ο οποίος κινήθηκε στον κενό χώρο και πλάσαρε υποδειγματικά. Στο σημείο αυτό στην ουσία τελείωσε και ο αγώνας. Η ομάδα του Μπούργος συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην κατοχή της μπάλας, να γίνεται απειλητική για την εστία των Ιωαννίνων και έκλεισε το α’ ημίχρονο έχοντας στο ενεργητικό της συνολικά εννέα τελικές.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα θα ήταν ακόμη καλύτερη αν ο Ιτούρμπε και ο Μαντσίνι που ήταν τα πρώτα βιολιά της επίθεσης και έκαναν άνω-κάτω την άμυνα του ΠΑΣ δεν υποχρεώνονταν να καθίσουν στον πάγκο λόγω τραυματισμού πριν από το 60ο λεπτό.

Η απουσία τους έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να ανεβάσει τις γραμμές του περισσότερο, αλλά χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Αντιθέτως ο Αρης και ευκαιρίες είχε και γκολ με τον Εμπακατά που… ενίσχυσε τον πλουραλισμό που είχε ο φέτος στο σκοράρισμα η ομάδα. Στοιχείο από την ανάλυση του οποίου μπορούν να προκύψουν πολλά χρήσιμα στοιχεία για τη νέα χρονιά.

Η έξοδος του Αρη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη είναι σημαντική επιτυχία η οποία αποκτάει μεγαλύτερη αξία με δεδομένο ότι τερμάτισε 3ος στην τελική βαθμολογία, με δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, έναν μπροστά από τον Παναθηναϊκό και έξι από την ΑΕΚ, ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ. Κι αυτό δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

Τι άλλο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι εικόνες από πάρτι που έστησαν στις κερκίδες οι οπαδοί του Αρη και του ΠΑΣ, για την ομάδα τους ο καθένας, μετά το τέλος του αγώνα. Η εικόνα εξέπεμπε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.