Μηνύματα αισιοδοξίας από τον Δ. Κούβελα για το εμβόλιο της Pfizer και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2020

Τις εξελίξεις με το εμβόλιο της Pfizer σχολίασε ο καθηγητής φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή του Γρηγόρη Κόκκινου. Δήλωσε, μάλιστα αισιόδοξος για τις προοπτικές του συγκεκριμένου εμβολίου και της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Μέχρι τον Μάρτιο δεν πρόκειται να έχουμε το εμβόλιο. Για να βγει η παραγωγή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εργοστάσιο που μπορεί να το παράξει μαζικά. Για να κινηθεί το εμβόλιο υπάρχουν πολλές δυσκολίες, καθώς πρέπει να μεταφέρεται σε ψυγεία με θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα ολόκληρο δίκτυο διανομής, φύλαξης και χώρου. Κατά τη δική μου εκτίμηση δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Από τα μέχρι τώρα παραδοσιακά εμβόλια, είναι το πιο ασφαλές. Όμως για να δείξει την ασφάλειά του θέλει χρόνο και αποτελέσματα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι είναι θετικά τα πράγματα». 

Για το αν γνωρίζει τον διευθύνων σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά:

«Τον κ. Μπουρλά τον γνωρίζω, ήμασταν μαζί στο Πανεπιστήμιο. Έχουμε μια συνεργασία. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος, παιδί του κέντρου ήταν και έρχεται συνέχεια στην Ελλάδα. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει τόσο πολύ τον τόπο μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Pfizer δημιούργησε ένα πολύ σημαντικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη».

Για τα νέα εμβόλια: «Μας ανοίγει μια νέα πόρτα στον τομέα της υγείας μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο εμβόλιο της Pfizer προκειμένου στο μέλλον να κατασκευάσουμε εμβόλια για ασθένειες σαν το HIV, τον Έμπολα και πολλές άλλες».

Ο κ. Κούβελας απάντησε σε ερωτήσεις και για τους... άπιστους αλλά και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Κούβελα στον Γρηγόρη Κόκκινο

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.