Το εμβόλιο της Moderna προκαλεί επώδυνες παρενέργειες σε όσες/ους έχουν κάνει Botox

Αλέξανδρος Τσίγγος02 Ιανουαρίου 2021

Το εμβόλιο της Moderna προκαλεί επώδυνες παρενέργειες σε όσες/ους έχουν κάνει Botox η έχουν χρησιμοποιήσει άλλα είδη αισθητικής προσθετικής.

"Μπορείτε να επιλέξετε στο να γυρίσετε το πρόσωπο σας και να κοιτάξτε αλλού, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να πείτε ξανά ότι δεν το ήξερα."

- William Wilberforce

Τι είναι ο πόνος εμπρός στα κάλλη;

Μια ασυνήθιστη παρενέργεια του εμβολίου Moderna αλλά πρέπει να ανησυχείτε μόνο εάν έχετε κάνει ορισμένου είδους αισθητικές παρεμβάσεις.

Η επιτροπή του FDA που επανεξετάζει το νέο εμβόλιο Moderna, που σημείωσε μια συγκεκριμένη παρενέργεια στην οποία συμμετείχαν αρκετοί συμμετέχοντες στη δοκιμή που είχαν κάνει προσθετικές αισθητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο τους (Botox η γέμισμα με άλλα υλικά προσθετικής αισθητικής)

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι οι ασθενείς παρουσίασαν πρήξιμο και φλεγμονή της περιοχής που είχε γίνει η έγινε εκ των υστέρων η αισθητική παρέμβαση.

Μερικοί από τους ασθενείς είχαν προσθετική στα μάγουλα τους μήνες πριν από τα εμβόλια τους, και ένας ασθενής έκανε προσθετική στα χείλη δύο ημέρες μετά το εμβόλιο.

Οι ασθενείς με την λήψη αντισταμινικών και στερεοϊδών αποθεραπεύτηκαν.

Παράλληλα το FDA ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου από τους 112.807 που εμβολιάσθηκαν, το 2,7% ήτοι 3.150 παρουσίασαν διάφορες παρενέργειες, χωρίς να διευκρινίζει τι είδους.

Παραθέτει ότι όσοι παρουσίασαν παρενέργειες δε μπόρεσαν να επιτελέσουν τις ημερήσιες δραστηριότητες τους, δε μπόρεσαν να πάνε στην εργασία τους η χρειάστηκαν ιατρική η νοσηλευτική βοήθεια.

Στην ίδια κάρτα αναφέρει ότι 514 από τους εμβολιαζόμενους ήταν έγκυες.


Στο θέμα των όσων έχουν ιστορικό αναφυλαξιών ο Αμερικανικός ΕΟΔΥ, προειδοποιεί πως ναι μέν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο αλλά να έχουν υπόψιν τους ότι είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει ο οργανισμός τους.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.