Το «εμπρός μαρς» κόντρα στο «σημειωτόν»!

Αρις Νικολάκης30 Σεπτεμβρίου 2020

Μήτε αρχίζει, μήτε τελειώνει η ζωή για τον ΠΑΟΚ απόψε. Απλά αλλάζει – εάν προκριθεί στους Ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ – και δη προς το (μακράν…) καλύτερο η ζωή του. Τούτον επειδή ο ΠΑΟΚ εκτοξεύεται κι αγωνιστικά κι οικονομικά σε άλλο, από το υφιστάμενο, επίπεδο του. Κι εάν δεν προκριθεί; Και δεν εκτοξευθεί; Η ζωή για τον ΠΑΟΚ φυσικά, θα συνεχισθεί. Όχι βέβαια, τόσο μακράν καλύτερα, όσο θα συνεχισθεί εάν προκριθεί. Ηλίου φαεινότερο.

Με λίγα λόγια; Δε θα κατέβει από το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο του ο ΠΑΟΚ, εάν αποκλεισθεί. Ανέβηκε πρόσφατα σε αυτό μετά τις νίκες του με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Έκανε βήμα προόδου εφέτος. Δε θα θεωρηθεί αποτυχημένος ο ΠΑΟΚ – συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν του – καθώς είναι ήδη στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα θεωρηθεί πάντως, επιτυχημένος – μένοντας στάσιμος στο υφιστάμενο επίπεδο του - συγκριτικά με το άμεσο μέλλον του όντας εκτός από τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ παίζει απόψε, για να κερδίσει. Για να κερδίσει κι εντός κι εκτός συνόρων και δόξα και χρήμα. Και για μη χάσει εντός… Τους τέσσερεις χαμένους βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Με άλλον αέρα θα τρέξει, για να καλύψει την απώλεια τους συμμετέχοντας στους Ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ και με άλλον στου Γιουρόπα. Αφήστε πού με πρόκριση η ΠΑΕ προχωρά σε περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας της…

Ο ΠΑΟΚ παίζει απόψε, για να … αυγατίσει δόξα και χρήμα του. Δίχως να ρισκάρει, για να χάσει έστω σταγόνα από ήδη κεκτημένα χρήματα και δόξα του. Δεν είναι με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ, δηλαδή. Δεν κινδυνεύει, να πάει πίσω ο ΠΑΟΚ. Κινδυνεύει να μην πάει μπροστά. Αυτή είναι η συγκλονιστική διαφορά!

Κι είναι η κάλλιστη ευκαιρία του στην ιστορία του όχι, απλά για να πάει μπροστά. Είναι η κάλλιστη ευκαιρία του για άλμα στο μέλλον! Αυτή είναι η ουσία του αγώνα απόψε.

Προκρίνεται ο ΠΑΟΚ; Διευρύνεται ο ήδη διευρυμένος ορίζοντας του. Αλλάζει η ζωή του, όπως αναφέραμε. Δεν προκρίνεται; Δεν τελειώνει η ζωή του απόψε. Δεν αλλάζει πάντως, προς το μακράν καλύτερο!

Και καλύπτονται οι μειώσεις 25% προπονητών και παικτών. Αυτό κι εάν είναι κίνητρο τους…

Όπως και να το κάνουμε όμως, η μη πρόοδος (και πρόοδος για τον ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ)… Ήτοι η στασιμότητα, φέρνει φθορά. Η πρόοδος την ξεπερνά. Και θα είναι άλμα προόδου εφέτος, η πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και δεν είναι και στασιμότητα – συγκριτικά με προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους – η συμμετοχή στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν πέφτει στον γκρεμό αλλά δεν πετά και στ’ άστρα…

Ναι, γνωρίζουμε πως οι προσδοκίες των φίλων του «δικέφαλου» αφορούν το Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτές έκαναν κόμπο την ψυχή τους μετά την απώλεια άλλων δυο βαθμών στο Πρωτάθλημα. Το Γιουρόπα Λιγκ , παρά τις τελευταίες παταγώδεις αποτυχίες του ΠΑΟΚ σε αυτό επί Λουτσέσκου και Φερέιρα, είναι απλά, παρηγοριά. Κι οι φίλοι του «δικέφαλου» δεν έχουν ανάγκη παρηγοριάς. Στο ήδη υψηλό επίπεδο της ομάδας τους υπερηφάνειας ανάγκη έχουν…

Και καταλήγουμε: Παίζει το «εμπρός μαρς» κόντρα στο «σημειωτόν» απόψε στην Τούμπα. Τόσο απλά αλλά… Όσα θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ με την πρόκριση, είναι – δίχως στάλα υπερβολής – απείρως περισσότερα από όσα, δε θα χάσει με τον αποκλεισμό.

Τονίζουμε δε, πως αύριο βράδυ σε προπονητές και παίκτες επαφίεται πλέον, το άλμα του ΠΑΟΚ στο μέλλον ή η παραμονή του στο παρόν. Με όλα, μα όλα τα συμπαρομαρτούντα !

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.