Το έλλειμμα ευθιξίας του Κομίνη αποδείχτηκε πριν δύο χρόνια

Γιώργος Πετρίδης06 Ιουλίου 2020

Δεν πρέπει να υπάρχει στα χρονικά της πολύπαθης ελληνικής διαιτησίας περίπτωση ανάλογη του Κομίνη. Ενός διαιτητή που τίναξε στον αέρα ένα ολόκληρο Πρωτάθλημα, έκρινε «με το έτσι θέλω» τον πρωταθλητή, αποδείχτηκε παντελώς ανεπαρκής και όχι μόνο δεν τον έστειλαν στο σπίτι του, αλλά τον επιβράβευσαν διατηρώντας τον στο υψηλό επίπεδο. Τι παίρνουν πίσω ως αντάλλαγμα; Διαιτησίες όπως η χθεσινή στο ΟΑΚΑ που δεν εκθέτουν βέβαια τον ίδιο -πόσο άλλωστε να εκτεθεί ακόμη- αλλά τους διαιτητοπατέρες που συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στην εικόνα που έχει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για ανθρωποφαγία. Σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο, όποιος αποδειχτεί ανίκανος να κάνει τη δουλειά που έχει αναλάβει, απλά φεύγει από αυτόν. Δεν είναι κακό. Είναι ο νόμος της εργασιακής αγοράς και της ίδιας της ζωής. Εκτός κι αν στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας αποφάσισαν να πείσουν και τους τελευταίους που ενδεχομένως είχαν ακόμη κάποιες αμφιβολίες, ότι για το ελληνικό Πρωτάθλημα η μόνη λύση είναι οι ξένοι διαιτητές. Το πέναλτι-εφεύρεση του Κομίνη στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αποτελεί απόδειξη του ότι η «παράγκα» δεν γκρεμίστηκε. Είναι εδώ και η πόρτα της μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή με τους ίδιους ωφελημένους.

Δεν περιμέναμε το χθεσινό παιχνίδι για να πειστούμε ότι ο Κομίνης δεν έχει την ευθιξία να αποδειχτεί ότι απλά δεν μπορεί και να κάνει ένα μόνο καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποχωρώντας. Απορούμε όμως ακόμη με την επιμονή αυτών που αποφασίζουν για την ελληνική διαιτησία και έχουν την ευθύνη γι' αυτήν. Ο Κομίνης εκτέθηκε χθες ή μήπως αυτοί; Έχουν λόγους όχι μόνο να τον διατηρούν στους πίνακες αλλά να τον επιβραβεύουν με τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων; Ο χθεσινός ήταν ο 12ος του στο φετινό Πρωτάθλημα και τον ακολουθεί με 11 ο Διαμαντόπουλος. Μήπως αυτό δεν έκανε και πέρσι η ΚΕΔ, που όρισε τον Κομίνη σε 15 παιχνίδια Πρωταθλήματος και πάλι τα περισσότερα από κάθε άλλον, σαν να μην είχε γίνει τίποτα λίγους μήνες πριν στην Τούμπα και στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ; Στις δύο τελευταίες σεζόν δηλαδή σφύριξε σε 27 ματς Πρωταθλήματος! Εξηγείται αυτό από το ότι είναι διαιτητής FIFA; Όχι βέβαια, αφού το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του χάνεται ένα χρόνο πίσω!

Για πόσο ακόμη θα πρέπει να εξευτελίζεται το Πρωτάθλημα, το ίδιο το ποδόσφαιρο από διαιτητές που παραπέμπουν στα πιο σκληρά χρόνια της παράγκας; Στην Αθήνα κυκλοφορεί -ως φήμη ή πραγματική πληροφορία θα φανεί στο μέλλον- η απόφαση της ΚΕΔ να του πάρει τη σφυρίχτρα. Αποδείχτηκε όμως ήδη και αυτή ανεπαρκής, επιτρέποντας του να σφυρίζει σε αυτό το επίπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.