Το έκανε ΞΑΝΑ! Η Σεβίλλη κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας στα πέναλτι τη Ρόμα

Πέτρος Χαριζακλής01 Ιουνίου 2023

Νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ για 7η φορά στην ιστορία της η Σεβίλλη, καθώς νίκησε με 4-1 στα πέναλτι τη Ρόμα και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως αυτός είναι ο θεσμός της.

Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1, στην παράταση δεν είχαν δυνάμεις να κάνουν πολλά πράγματα με τον Μπόνο στα πέναλτι να πιάνει την εκτέλεση του μοιραίου Μαντσίνι ενώ ο Ιμπάνιες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 10ο λεπτό η Ρόμα κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα και ο Σπινατσόλα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής μετά το γύρισμα του Τσελίκ. Το πλασέ του ωστόσο σταμάτησε πάνω στον Μπόνο, ο οποίος είχε καλή τοποθέτηση και κράτησε το «μηδέν» για τη Σεβίλλη.

Τελικά η Ρόμα πήρε το προβάδισμα στο 35ο λεπτό η Ρόμα. Η ομάδα του Μουρίνιο σκόραρε με τον Ντιμπάλα.

Ο Αργεντίνος που μπήκε βασικός αν και ο Μουρίνιο έλεγε πως δεν είναι 100% έτοιμος, πήρε την κάθετη πάσα από τον Μαντσίνι, μπήκε μέσα στην περιοχή και με αριστερό διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης.

Πολύ κοντά στην ισοφάριση βρέθηκε η Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, ωστόσο το δυνατό σουτ του Ράκιτιτς κατέληξε στο δοκάρι του Πατρίσιο.

Ο Κροάτης έφτασε μια ανάσα από το κάνει το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ωστόσο, ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε με το αριστερό του πόδι τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει η Σεβίλλη.

Στο 55΄ο Χεσούς Νάβας έκανε επικίνδυνο γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και ο Μαντσίνι, στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Εν Νεσίρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα, ισοφαρίζοντας για τους Ισπανούς σε 1-1.

Μια ανάσα μακριά από το 2-1 βρέθηκε η Ρόμα στο 67', με τους Έιμπραχαμ και Ιμπάνιες να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πελεγκρίνι γέμισε από φάουλ αλλά ο Μπόνο αρχικά είπε «όχι» στο κοντινό τελείωμα του Έιμπραχαμ, ενώ το σουτ του Ιμπάνιες στη συνέχεια ήταν πολύ κακό και πέρασε άουτ, με τους Τζαλορόσι να χάνουν τεράστια ευκαιρία να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ.

Πέναλτι σε χέρι του Φερνάντο ζήτησε η Ρόμα στο 80΄του τελικού του Europa League, με τον Άντονι Τέιλορ ωστόσο να κρίνει πως δεν υπήρξε παράβαση.



Λίγο αργότερα (83') ο Μπόνο έκανε σούπερ επέμβαση νικώντας στο τετ-α-τετ τον Μπελότι και κράτησε ζωντανή τη Σεβίλλη. Η φάση ξεκίνησε από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Μπελότι βρέθηκε απέναντι από τον Μπόνο, όμως ο Μαροκινός γκολκίπερ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα για να κρατήσει τον τελικό σε ισορροπία (1-1).


Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Σεβίλλη προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη, όμως το δυνατό αριστερό σουτ του Σούσο απέκρουσε με αστάθεια ο Ρουί Πατρίσιο.

Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν είχαν ιδιαίτερες φάσεις και τελικά έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Οκάμπος (Σεβίλλη)

1-1 Κριστάντε (Ρόμα)

2-1 Λαμέλα (Σεβίλλη)

Απέκρουσε ο Μπόνο το πέναλτι του Μαντσίνι

3-1 Ράκιτιτς (Σεβίλλη)

Ο Ιμπάνιες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι

4-1 o Mοντιέλ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.