Το εικοσαήμερο που θα κρίνει πολλά στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να γίνει ξανά πρωταθλητής

Δημήτρης Κανελλάκης27 Ιανουαρίου 2024

Δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς ιδιαίτερα, ή να εμβαθύνει για να αντιληφθεί ότι για τον ΠΑΟΚ το επόμενο εικοσαήμερο, αρχής γενομένης από αύριο και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, θα κρίνει πολλά στην προσπάθειά του για να ξαναστεφθεί ύστερα από πέντε χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας. Μέσα σε αυτό το εικοσαήμερο η ομάδα του Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα -κατά σειρά- τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ενώ ενδιάμεσα θα παίξει στο Περιστέρι με την ΑΕΚ.

Είναι προφανές ότι τα ντέρμπι θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο για την εξέλιξη των πραγμάτων και θα καθορίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες οι ομάδες που διεκδικούν την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα προχωρήσουν στην τελική ευθεία. Για τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι από τον ίδιο εξαρτώνται πολλά. Με δεδομένο ότι έχει στην έδρα του τα ντέρμπι, αλλά και ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η αγωνιστική δυναμική την οποία παρουσιάζει είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, λογικό είναι να ισχυριστεί κάποιος ότι, ακόμη κι αν δεν έχει τον πρώτο λόγο, οι πιθανότητές του είναι αυξημένες.

Καλείται, συνεπώς, ο ΠΑΟΚ το επόμενο διάστημα να αποδείξει αν όντως είναι έτοιμος να ξαναγίνει πρωταθλητής. Καλείται να αποδείξει αν πράγματι διαθέτει και πάλι όλα εκείνα τα στοιχεία που το 2019 του έδωσαν την δυνατότητα να κατακτήσει το νταμπλ. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά έτοιμος να το επαναλάβει αλλά και πως είναι καλύτερος απ' ό,τι ήταν το 2019. Ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Όμως, τι είναι αλήθεια και τι όχι αποδεικνύεται στο γήπεδο. 

Και για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν, όπως προαναφέραμε, μπροστά παιχνίδια που θα αποδείξουν αν όντως η ομάδα του Λουτσέσκου είναι ισχυρότερη από τους συνδιεκδικητές της ή αν έχουν υπερεκτιμηθεί οι δυνατότητές της. Επειδή, όμως, παιχνίδι-παιχνίδι θα βλέπουμε τι ισχύει και τι δεν ισχύει απ' όσα θεωρητικά συζητιούνται, για τον ΠΑΟΚ προέχει να κάνει μια καλή αρχή στα ντέρμπι και να επικρατήσει, αρχικά, του ΠΑΟ αύριο στην Τούμπα, ώστε να έχουν νόημα όσα αφορούν την συνέχεια με τα ντέρμπι και την προσπάθειά του να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.