Το «έγκλημα» με τον Μήτρογλου κι η «τιμωρία» με τον Μπαράλες

Δημήτρης Κανελλάκης06 Οκτωβρίου 2021

Θυμάμαι σαν να ήταν χθες, πόσο είχαν ενοχληθεί ορισμένοι όταν εν όψει της άφιξης του Κώστα Μήτρογλου στην Θεσσαλονίκη, για να ενσωματωθεί στη νέα ομάδα του είχα γράψει ένα άρθρο, στον τίτλο του οποίου αναρωτιόμουν αν ο Έλληνας διεθνής επιθετικός είναι για τον Άρη «σούπερ μεταγραφή ή... παλαίμαχος»

Οκτώ μήνες μετά νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μπορεί να υποστηρίξει την εκδοχή της... σούπερ μεταγραφής. Αντιθέτως, οι 9 στους, για να μην πω οι 10 στους 10, θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για την πιο αποτυχημένη μεταγραφή των τελευταίων χρόνων για τον Άρη.

Όπως οι 9 στους 10, για να μην πω οι 10 στους 10, θα συμφωνήσουν ότι ο Μήτρογλου δεν έδειξε από τη μέρα που ήρθε στον Άρη ότι διαθέτει τα χαρακτηριστικά που του επέτρεψαν να κάνει μια σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα και το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό, αλλά πως μοιάζει, κυρίως, με... παλαίμαχο ήδη. Κι ας μην είναι σε ηλικία που να λες ότι τα έφαγε τα ψωμιά του.

Μου ήρθαν στο μυαλό όλα αυτά διαβάζοντας χθες στο metrosport.gr ένα ρεπορτάζ του Μάνου Χατζάκη που αναφερόταν στο γεγονός ότι το όνομα του Μήτρογλου δεν υπάρχει πουθενά, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση γι' αυτόν από την ΠΑΕ Άρης. Όπως κι ότι, ακόμη κι αν κάποια στιγμή ο Μήτρογλου επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς και είναι απόλυτα έτοιμος, ο Μάντζιος θα τον υπολογίζει μόνο αν ξεμείνει από επιλογές.

Όλα αυτά δικαιώνουν απόλυτα τις επιφυλάξεις που είχα εκφράσει σε εκείνο το άρθρο πριν από οκτώ μήνες για το κατά πόσο ο Μήτρογλου που είχε ήδη πάρει η καριέρα του την κατηφόρα θα μπορούσε να ανακάμψει, όπως επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη αυτό το διάστημα αφού ο διεθνής επιθετικός ήταν ολοφάνερο, σε κάθε παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε, ότι... δεν μπορεί

Ομως, το χειρότερο απ' όλα σε αυτή την ιστορία για τον Άρη δεν είναι μόνο ότι εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με τον Μήτρογλου και πέταξε στα σκουπίδια πάρα πολλά χρήματα, αλλά ότι μεταξύ δύο παικτών που ο ένας... φώναζε ότι κάτι δεν πάει καλά κι ο άλλος φάνταζε ως ιδανική επιλογή, διάλεξε τον πρώτο.

Θυμίζω ότι λίγο πριν φέρουν τον Μήτρογλου οι «κίτρινοι» είχαν κινηθεί για τον επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης, ενώ, σύμφωνα με κάποια σενάρια σκόπευαν ακόμη και μετά την απόκτηση του Ελληνα επιθετικού να προσπαθήσουν ώστε να φέρουν στην Θεσσαλονίκη και τον Αργεντίνο.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και ο Άρης, κατά την ταπεινή άποψή μου, έχασε την ευκαιρία να φέρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον επιθετικό που θα είχε απαλλάξει τον προπονητή του από έναν μόνιμο πονοκέφαλο και την ομάδα από το πρόβλημα του σκοραρίσματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.