Το εγχώριο ποδόσφαιρο δε σώζεται με αναδιαρθρώσεις

Βασίλης Μάστορας21 Αυγούστου 2020

Μετά την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, η αντίστροφη μέτρηση για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών έχει αρχίσει. Το σενάριο για 16 ομάδες στη Super League1 και 32 στη δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει περισσότερες ομάδες ευχαριστημένες από ότι δυσαρεστημένες, οπότε θα υπάρξουν ποδοσφαιρικά και πολιτικά ψηφοθηρικά οφέλη. Καμία έκπληξη. Πάντα έτσι παίρνονταν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Χωρίς σχεδιασμό και πλάνο με πολυετή ορίζοντα. Οπότε γιατί, θα αναρωτηθούν όλοι όσοι συμφωνούν μ’ αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να αλλάξει κάτι φέτος;

Η αναδιάρθρωση θα αποκαταστήσει την αδικία των ομάδων της Γ’ Εθνικής που βρέθηκαν μία κατηγορία πίσω μετά από την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη και θα προβιβάσει περισσότερες ομάδες στην δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία. Κι αυτό δεν θα ήταν κακό αν προβλεφθούν δύο παράμετροι: Πρώτον η βιωσιμότητα των ΠΑΕ και δεύτερον το φρένο σε οποιαδήποτε αλλαγή, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Για το πρώτο δεν υπάρχει χρόνος για να «εκπαιδευτούν» οι ΠΑΕ της νέας επαγγελματικής κατηγορίας να δημιουργήσουν αποδοτικά τμήματα marketing ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους. Ούτε βεβαίως είναι εύκολο οι ιδιοκτήτες να ευαισθητοποιηθούν άμεσα ώστε να κάνουν επενδύσεις σε έμψυχο υλικό προκειμένου να βελτιώσουν το ποδοσφαιρικό προϊόν. Κινήσεις που σε κάθε χώρα που υπάρχει βούληση για την ανάπτυξη των ΠΑΕ θεωρούνται αυτονόητες .

Για το εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι παράγοντες ξέρουν ότι εύκολα ή δύσκολα η κυβέρνηση θα μπει στο τρυπάκι να βοηθήσει με τηλεοπτικό συμβόλαιο από την δημόσια τηλεόραση, οπότε κουτσά στραβά θα βγει η χρονιά.

Αυτές όμως είναι λύσεις του ποδαριού και καμία αναδιάρθρωση, σ’ αυτή τη λογική, δεν θα αποφέρει κάποια εξέλιξη στο εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εκτός κι αν όλοι βολεύονται σ’ αυτό το περιβάλλον, οπότε γιατί να πονοκεφαλιάσουν για καλύτερες ημέρες; Και μάλλον η απάντηση είναι αυτονόητη ερμηνεύοντας τα γεγονότα.

Focus

Οι δύο Ασιάτες συμμετέχουν στο project για την «ανάσταση» των εργοστασιακών κουφαριών που βρίσκονται στην περιοχή και για το οποίο έγινε σχετική κυβερνητική επίσκεψη με αυστηρά μέτρα προστασίας πριν από έναν μήνα ή απλώς συμπωματικά είναι ίδιας εθνικότητας;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.