Το έχει ξανακάνει με τη Φλουμινένσε ο «φαρμακερός» Αουγκούστο

Χάρης Δημαράς16 Φεβρουαρίου 2020

Πήρε φόρα στο σκοράρισμα ο Ντόουγκλας Αουγκούστο και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε έναν τομέα που ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πλουραλισμό και συνδρομή από τους χαφ.

Ο Βραζιλιάνος άσος του Δικεφάλου του Βορρά είχε σκοράρει στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα (4-0), ενώ πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα και στη χθεσινή επικράτηση της ομάδας του στο AEL FC ARENA, με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή. Το ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για τον Ντόουγκλας είναι ότι από τις 26 τελικές του προσπάθειες φέτος, οι 24 είναι έξω από την περιοχή. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το «δυνατό του σημείο» είναι το αριστερό πόδι από μέση ή και μακρινή απόσταση. 

Προφανώς το γκολ που πέτυχε χθες στη Λάρισα δεν ήταν το πρώτο που πέτυχε εκτός περιοχής και με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο. Με τη φανέλα της Φλουμινένσε, το είχε ξανακάνει ο 23χρονος άσος και μάλιστα κάποια από τα τέρματά του είχε ποστάρει στο instagram ο Γιώργος Σαββίδης, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. 

Δείτε τα πρώτα δύο γκολ που πετυχαίνει με τη φανέλα της Φλουμινένσε (ειδικά το δεύτερο μοιάζει εξαιρετικά με το χθεσινό στη Λάρισα). 

Ο Αουγκούστο δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα είχε πει προ ημερών στο Metropolis 95,5 o εκπρόσωπός του, Λέο Κορνατσίνι και είναι σημαντικό γι' αυτόν και την αυτοπεποίθησή του ότι έχει αρχίσει να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε έχει επενδύσει πολλά στην παρουσία του επενδύοντας ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια για την απόκτησή του. Φέτος από τα 17 συνολικά παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία αγωνίστηκε βασικός ήταν στα 14. 

Μάλιστα η πιθανή του συμμετοχή με την εθνική Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι πιθανό να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του. Ο Ντόουγκλας είναι μέλος της ολυμπιακής ομάδας, παρά την άρνησή του να πάει στο προολυμπιακό τουρνουά εξαιτίας των σημαντικών υποχρεώσεών του με τον ΠΑΟΚ. 

Το κομβικό στοιχείο για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του είναι οι εμφανίσεις αυτές και τα γκολ που πέτυχε να αποτελέσουν το εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, με τον Αμπέλ Φερέιρα να δείχνει ότι πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του. Κάτι που και ο ίδιος ο Ντόουγκλας είχε επισημάνει σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.