Το δυσκολότερο στοίχημα που περιμένει τον Αρη

Βασίλης Μάστορας08 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αρης δε θα πρέπει να τα βάψει μαύρα που δεν κατάφερε να κερδίσει, έστω και με 1-0, τον Ατρόμητο στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου. Αν το πετύχαινε θεωρητικά θα ήταν το φαβορί για την πρόκριση. Η ιστορία του Κυπέλλου όμως είναι γεμάτη από αποκλεισμούς ομάδων που ήταν το φαβορί μετά τα πρώτα 90 λεπτά και έχασαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους.

Το έγραφα και χθες στο άρθρο μου, ότι ο Αρης εγκλωβίστηκε από την τακτική του Ατρόμητου που ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα χωρίς σκορ. Το έβαλε στόχο και τον πέτυχε. Ο Αρης δεν είναι ομάδα με την πολυτέλεια των επιλογών. Εχει ρόστερ από το οποίο το πολύ 14 παίκτες μπορούν να θεωρηθούν πρώτης γραμμής και έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Οι “κίτρινοι” εγκλωβίστηκαν από την τακτική της ομάδας του Περιστερίου και από τη στιγμή που δεν υπήρχαν βοήθειες από τους μέσους το πρόβλημα μεγάλωσε.

Η ισοπαλία έφερε και κάποιες γκρίνιες από την κερκίδα, αλλά όλα αυτά θα ξεχαστούν αν ο Αρης καταφέρει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες να κάνει καλά τη δουλειά του. Εχει να αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή για το Πρωτάθλημα και την επόμενη αγωνιστική την ΑΕΚ στο “Κλ. Βικελίδης”. Ενδιάμεσα θα κυνηγήσει την πρόκριση στο Περιστέρι. Το πρόγραμμα είναι βαρύ και το χειρότερο ότι ο Ενινγκ δεν έχει την πολυτέλεια του ροτέισον. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Αρης θα πρέπει να έχει βιολογική και πνευματική ετοιμότητα στους τρεις αγώνες στους οποίους κρίνονται πάρα πολλά. Κι αυτό δε είναι εύκολο στοίχημα.

FOCUS

Η απουσία ισχυρών παραγόντων (πλην μικρών εξαιρέσεων), αθλητών και προπονητών του στίβου του Α.Σ. Αρης της περιόδου 1985-2000, που έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμα τους στη διαδρομή του τμήματος, από την κοπή της πίτας δεν πέρασε απαρατήρητη. Μάλιστα έγιναν και συνειρμοί γιατί δεν είναι μικρό πράγμα να ξεχνάει κάποιος το παρελθόν του τμήματος. Είναι σαν να διαγράφει την εποχή που είχε 16 διεθνείς αθλητές και αθλήτριες και εννέα κατακτήσεις τίτλων!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.