Το δύσκολο βράδυ του Σόουζα 

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιουνίου 2020

Η αυτοθυσία και το περίσσιο πάθος που επέδειξαν στην ίδια φάση, σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ο Γιώργος Δεληζήσης και ο Ούγκο Σόουζα είχε ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να κοντράρει με τον συμπαίκτη του και παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας και να χτυπήσει σοβαρά στο αριστερό γόνατο. 

Η κραυγή του ακούστηκε… μέχρι τον πάγκο, με το ιατρικό τιμ του Αρη να ενεργοποιείται άμεσα για τις πρώτες βοήθειες στον Πορτογάλο ο οποίος χρειάστηκε φορείο για να μεταφερθεί εκτός γηπέδου και έπειτα στα αποδυτήρια. 

Αμεσα του έγιναν πέντε ράμματα στην κνήμη, λίγο κάτω από το γόνατο, για να κλείσει το βαθύ σχίσιμο (περίπου πέντε πόντους βάθος!) και να σταματήσει η ροή του αίματος, ενώ μετά το ματς ο Σόουζα μαζί με τον γιατρό του Αρη, Γιάννη Χρίστου και τον φυσιοθεραπευτή, Μάριο Κουρουσέκο, μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική για τις απαραίτητες εξετάσεις-ακτινογραφίες, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν από το χτύπημα “πειράχθηκε” κι άλλο σημείο του ποδιού του. 

Οι εξετάσεις ήταν “καθαρές”, ωστόσο αύριο, αφού θα έχει περάσει το 24ώρο, ο Πορτογάλος θα εξεταστεί εκ νέου. Για την ώρα η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, παρότι ο ίδιος έλεγε και εχθές ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να προλάβει αυτό το παιχνίδι. Βέβαια, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί μόνο η θέληση.

Χαρακτηριστικό της δύσκολης βραδιάς για τον Σόουζα, είναι το γεγονός ότι δεν μπορούσε να λυγίσει καθόλου το αριστερό του πόδι, μετακινούνταν υποβασταζόμενος, ή σε καροτσάκι, ενώ ένιωθε εντονότατους πόνους. Σε σημείο μάλιστα να λέει ότι... “πρώτη φορά πονάω τόσο πολύ, είναι τρελό”. 

Ο προχθεσινός τραυματισμός του είναι μόλις ο δεύτερος στα τρία χρόνια παρουσίας του στον Αρη. Τη σεζόν 2018/2019 χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για 65 μέρες με πρόβλημα στους κοιλιακούς, ενώ οι προηγούμενοι σοβαροί τραυματισμοί του ήταν στην Πόρτο τη σεζόν 2015/2016 όταν έμεινε εκτός για σχεδόν τρεις μήνες με σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.