Το «δώρο» του Μακέλι στον Ολυμπιακό και η σύμπτωση του VAR

Metrosport Team20 Μαΐου 2021

Ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (22/5) και ο διαιτητής θα είναι ο Ντάνι Μακέλι. Ο Ολλανδός ρέφερι γνωρίζει τη μία φιναλίστ, τον Ολυμπιακό, τον οποίο σφύριξε στην αρχή της χρονιάς στο 2-0 επί της Ομόνοιας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Champions League.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μακέλι είχε κάνει δώρο-πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» ένα πέναλτι στη φάση του 68ου λεπτού όταν ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς μονομάχησε με τον Γιαν Λέτσγιακς, με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος και να πιάνει την μπάλα με το χέρι, άθελά του.

Αρχικά η υπόδειξη φάνηκε σωστή, ωστόσο μέσα από τα ριπλέι φαίνεται πως ο Σέρβος εξτρέμ του Ολυμπιακού τραβάει από το χέρι και ρίχνει στο έδαφος τον αντίπαλό του. Επιθετικό φάουλ το οποίο προηγήθηκε του πέναλτι και δεν καταλόγισε ο διαιτητής. Εάν η φάση πήγαινε στο Var, η απόφαση για πέναλτι θα είχε ακυρωθεί.

Από εκείνο το παιχνίδι ο βοηθός VAR, θα είναι ο VAR του τελικού ενώ ο ένας εκ των δύο βοηθών του αγώνα τον Σεπτέμβριο θα είναι παρών επίσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.