To do or die ματς με το Βέλγιο και τα «καμπανάκια» για το μέλλον της Εθνικής

Στέλιος Παρθενάκης12 Νοεμβρίου 2022

Η Εθνική Ελλάδας μετά το στραπάτσο του Ευρωμπάσκετ επανήλθε στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ και τα σημάδια που έδειξε δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Η βαριά ήττα (60-80) στο Ηράκλειο πόνεσε, ο Δημήτρης Ιτούδης τα έβαλε με τη FIBA, όμως η ζωή συνεχίζεται και η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το πολύ κρίσιμο εκτός έδρας ματς με το Βέλγιο το βράδυ της Δευτέρας (14/11 στις 21:30).

Σε αυτόν τον αγώνα ο Ιτούδης θα έχει πέντε ακόμη παίκτες από Ολυμπιακό και ΠΑΟ, με στόχο την νίκη που ουσιαστικά θα κλειδώσει την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 που θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία.

Η Ελλάδα θέλει το ματς με το Βέλγιο για να ανέβει στο 5-3 και ταυτόχρονα νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας στο Βελιγράδι, ώστε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν (την έχουμε κερδίσει εντός κι εκτός έδρας) να πέσει στο 3-5 και να μη μπορεί να μας προλάβει.

Δεν έχουμε κανένα περιθώριο ήττας με το Βέλγιο και αυτό το γνωρίζουν άπαντες στην ΕΟΚ και στην Εθνική. Το να λέμε ότι έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον καλύτερο Ελληνα κόουτς στον πάγκο και γεμάτα γήπεδα στα εντός έδρα ματς δεν είναι αποδείξεις πως το ελληνικό μπάσκετ είναι στις ελίτ του κόσμου.

Χειροπιαστές είναι ανάγκες. Προκρίσεις σε Παγκόσμιο και Ολυμπιάδα, ανάδειξη νέων παιδιών και δουλειά, όσο και προσδοκίες για ανάταση.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει αποδείξει πως όταν βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο, αντιδράει.

Σας έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, αντιδράστε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ με Διαμαντίδη και Ζήση παρόντες κάτι καλό θα μας επιφυλάσσουν τα επόμενα χρόνια για την επίσημη αγαπημένη.

13 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.