Το δίκοπο μαχαίρι του CAS και ο σχεδιασμός του νέου Αρη

Βασίλης Μάστορας15 Απριλίου 2021

Ο Αρης, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, δίνει τη δική του μάχη ώστε να μη χάσει τα μέχρι τώρα κεκτημένα του στο Πρωτάθλημα της Super League. Με δεδομένο ότι οι βαθμολογικές διαφορές των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ είναι εύθραυστες, ο Αρης θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αντιδράσει, καθώς στους τρεις επόμενους αγώνες κρίνονται πάρα πολλά.

Η πρώτη πρόκληση είναι ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, ομάδα η οποία επίσης έχει ως στόχο την Ευρώπη.

Το σημαντικότερο, όπως έδειξε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι αθλητική ομάδα στοιχείο που της επιτρέπει να έχει το κεφάλι έξω από το νερό και να βρίσκεται μέσα στο κόλπο της Ευρώπης. Αρα ο Αρης θα πρέπει να κάνει καλά όσα μπορεί και δεν έκανε με την ΑΕΚ, ώστε να πάρει αποτέλεσμα που θα του δίνει το δικαίωμα να κρατήσει τα κεκτημένα. Ο έξοδος της ομάδας στην Ευρώπη είναι το ένα ζητούμενο και ιεραρχικά το πρώτο. 

Το δεύτερο είναι ο σχεδιασμός του ρόστερ της νέας χρονιάς. Υπόθεση η οποία δεν εξαρτάται μόνο από τη διάθεση τής διοίκησης και την οργάνωση του Αρη. Και στα δύο αυτά, όσον αφορά την προετοιμασία για τις μεταγραφές το πρόσημο είναι θετικό. 

Το ζήτημα όμως είναι ότι όλα εξαρτώνται από την αναμενόμενη απόφαση του CAS η οποία μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Γιατί μέχρι να κοινοποιηθεί ο Αρης θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και στην περίπτωση που θα είναι αρνητική θα έχει πρόβλημα να υλοποιήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. 

Μπορεί οι «κίτρινοι» να έχουν προβλέψει και να έχουν 19 ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι του 2022, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί κανέναν. Μετά τη φετινή εντυπωσιακή χρονιά, όλοι θέλουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ ώστε η ομάδα να είναι περισσότερο δυνατή την επόμενη. Κι αυτό είναι που «καίει» τον οργανισμό Αρης.

FOCUS

Eίχα την ευκαιρία προσφάτως να «ξεναγηθώ» σ’ όλη την έκταση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά. Τα συναισθήματα που με πλημύρισαν ήταν αρχικώς θυμός, γιατί μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητο αλλά και ικανοποίηση γιατί πληροφορήθηκα ότι η νέα διοίκηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη, κόντρα στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προχωράει με βήμα γοργό στην αξιοποίησή του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.