Το δικαίωμα στην αισιοδοξία και το καθαρό μυαλό για αποφάσεις

Βασίλης Μάστορας20 Μαρτίου 2020

Πρέπει εν μέσω κορωνοϊού η ΟΥΕΦΑ και οι Λίγκες να ασχολούνται με την επόμενη ημέρα των διοργανώσεων; Οι απόψεις διίστανται, αλλά με δεδομένο ότι υπάρχουν αισιόδοξες επιστημονικές προβλέψεις ότι μπορεί σε δύο μήνες το σκηνικό της καθημερινότητας να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, καλά κάνουν όλοι και σκέφτονται στην επόμενη ημέρα. Για τους παράγοντες, οι αποφάσεις σε περιβάλλον ηρεμίας και χωρίς την πίεση των αγώνων, ίσως είναι περισσότερο αποτελεσματικές.

Στον Αρη, Καρυπίδης και Χαριστέας βάζουν κάτω τα δεδομένα και σχεδιάζουν την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με ρεαλισμό, αλλά και σε αχαρτογράφητα νερά. Παρά την δήλωση του Βαγγέλη Γραμμένου στη «Δίκη» του OPEN ότι «ο Αρης θα δικαιωθεί από την ΦΙΦΑ», αν δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Παγκόσμια ομοσπονδία, όσο δίκαιο κι αν έχουν οι «κίτρινοι» δεν μπορεί να θεωρεί τίποτε δεδομένο. Οπότε είναι άλλο να σχεδιάζεται το ρόστερ της νέας χρονιάς χωρίς τα βάρη του παρελθόντος και άλλο να πρέπει να βρει ο Αρης τρόπο να καταβάλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ακόμη κι αν το διακανονίσει.

Στον Αρη αυτή τη στιγμή προτιμούν να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου βάζοντας στην άκρη την υπόθεση του ΒΑΝ. Σβήνουν γράφουν και προσπαθούν να καταλήξουν στο μοντέλο που θα επιλέξουν να «τρέξουν» τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το θετικό είναι ότι έχουν προσδιορίσει το μπάτζετ και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα προσθέσουν στο ρόστερ. Θεωρητικά προσεγγίζουν λογικά το θέμα, έχοντας μάλιστα και σενάριο b. Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο απλό καθώς υπάρχουν και τα βαρίδια των παικτών οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να βρίσκονται στο ρόστερ. Και εκεί απ’ ότι φαίνεται τα παζάρια για τη λύση των συμβολαίων είναι σκληρά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός ότι ο Αρης κάνει ασκήσεις επί χάρτου από την άνοιξη είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.