ΕΣΑΚΕ: Ομόφωνα δεκτή η πρόταση της ΕΡΤ - Τα έσοδα Άρη και ΠΑΟΚ

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

Συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που επικυρώνει τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών και θα αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη για όλες τις ομάδες σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποδέχθηκε με ομόφωνη απόφαση του την πρόταση της ΕΡΤ Α.Ε. για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League της σεζόν 2022-23. Η κεντρική διαχείριση παγιώνεται ως μέθοδος διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύστερα από δύο δεκαετίες, ενώ οι ΚΑΕ συμφώνησαν στην κατανομή των εσόδων αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ενωμένες προχωρούν στην περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.  Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική είναι η συμβολή της ΕΡΤ, από την οποία αναμένουμε να επικυρώσει την σχετική πρόταση της".

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των ομάδων, Άρης και ΠΑΟΚ θα εισπράξουν από 350 χιλιάδες ευρώ, ένα ποσό ελαφρώς μικρότερο από εκείνο της ΑΕΚ (380.000) ενώ ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του 1 εκ.ευρώ και 900.000 ο Παναθηναϊκός. Στις 350 χιλιάδες τα έσοδα και του Προμηθέα ενώ ψηλά, μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου είναι και ο Κολοσσός (330.000)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.