Το Conference League πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης10 Μαρτίου 2022

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν την άποψή μου για το βάρος που -θεωρώ ότι- πρέπει να ρίχνουν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που παίρνουν μέρος.

Πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τις ελληνικές ομάδες και όχι να μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, επειδή σε πρώτο πλάνο βάζουν το πρωτάθλημα για να... ξαναβγούν στην Ευρώπη, ή το κύπελλο. Δεν λέω, πολύ σημαντικό είναι για κάθε ομάδα να διεκδικεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου, αλλά μεγάλη είναι και η αξία μιας πορείας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, να προχωράει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα λέω όλα αυτά με αφορμή τον αυριανό πρώτο αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη για το Conference League. Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω πως για τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα την τρέχουσα σεζόν, η Ευρώπη πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά του.

Έχει, άλλωστε, μοναδική ευκαιρία να προκριθεί, κατ' αρχήν, στους «8» της διοργάνωσης. Η Γάνδη δεν είναι αντίπαλος φόβητρο. Δεν είναι καμιά ομάδα με βαρύ όνομα, με ειδικό βάρος. Είναι ομάδα από αυτές που ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετάξει έξω και να προχωρήσει στο Conference League.

Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα. Δεν βρίσκεται στο επίπεδο -ευρωπαϊκά- ο ΠΑΟΚ που να το έχει ως δεδομένο ότι κάθε σεζόν θα μπορεί να διεκδικεί παρουσία στους «8» της διοργάνωσης που συμμετέχει και να σκέφτεται ενδόμυχα ότι... «γιατί όχι και πιο μακριά»

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα ματς με τη Γάνδη είναι... όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά μέσα από αυτά. Αν περάσει στην επόμενη φάση θα ενισχύσει σημαντικά το πρεστίζ του, θα έχει επιπλέον έσοδα και ορθάνοιχτο το δρόμο για να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα.

Εξάλλου, τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας αργούν, ενώ και για τα πλέι οφ μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να διατρέξει κίνδυνο απώλειας της δεύτερης θέσης, με την διαφορά που έχει εξασφαλίσει από ΑΕΚ και Άρη από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Είναι όλα τα δεδομένα τέτοια, λοιπόν, που νομοτελειακά οδηγούν στην επιλογή για τον ΠΑΟΚ της απόλυτης αφοσίωσης στον στόχο της Ευρώπης...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.