Το Conference League πάει… πίσω αρκετές μεταγραφές του ΠΑΟΚ

Metrosport Team02 Ιουλίου 2021

Το μεταγραφικό πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι γνωστό. Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει μέχρι να ταξιδέψει η ομάδα στην Ολλανδία να έχουν κλείσει οι υποθέσεις του φορ και ενός χαφ για να μπορέσει να κάνει μοντάρισμα ομάδας με έναν βασικό κορμό.

 Ωστόσο, στον σχεδιασμό του υπάρχουν και άλλες ποιοτικές μεταγραφές και γι’ αυτές υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα που καλείται να ξεπεράσει όλος ο μηχανισμός της ΠΑΕ: η συμμετοχή της ομάδας στο Conference League. 

Κακά τα ψέματα, η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν αποτελεί δέλεαρ για παίκτες ποιότητας που θέλει να προσεγγίσει ο Δικέφαλος και είναι λογικό αυτή την περίοδο να ψάχνουν πιο ψηλά.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν θέλει απλά να αποκτήσει παίκτες για να καλύψει την ανάγκη για μεταγραφές, αλλά ψάχνει εκείνους που θα τον κάνουν να αποκτήσει την πεποίθηση ότι μπορεί να μοντάρει την πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα. 

Αυτό είναι και ένα μεγάλο μεταγραφικό χάντικαπ σε σχέση με τον Ολυμπιακό που, όντας στο Champions League, μπορεί να πείθει πιο εύκολα παίκτες από το πάνω ράφι.

Αυτό εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επιδείξει υπομονή σε ορισμένες μεταγραφικές υποθέσεις και να περιμένει μέχρι τον Αύγουστο για κάποιες κινήσεις. Τότε, είναι πιθανό, παίκτες που είναι άφταστοι τώρα να αλλάξουν στάση και να δούνε με άλλο μάτι την προοπτική να έρθουν στην Ελλάδα. 

Ίσως να βοηθήσουν και τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς μία πειστική εικόνα της ομάδας θα κάνει παίκτες που το σκέφτονται να δούνε πιο ζεστά την προοπτική να ενταχθούν στον ΠΑΟΚ, να διεκδικήσουν τον τίτλο και να μεταθέσουν την επιθυμία τους να αγωνιστούν στο Champions League για την νέα σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.