Το χορτάρι πάει να γίνει η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

Γιώργος Ζαΐρης12 Σεπτεμβρίου 2021

Πραγματικά η ατάκα του Λουτσέσκου λίγα δευτερόλεπτα μετά την ήττα από τον ΠΑΣ με αιφνιδίασε. Αρνητικά. Πολύ απλά διότι δεν περίμενα να προτάξει τον κακό αγωνιστικό χώρο ο Ρουμάνος τεχνικός σημειώνοντας πως δεν ούτε σε αγώνα τρίτης κατηγορίας δεν παίζεται ποδόσφαιρο σε τέτοιο χλοοτάπητα. Κάθισα και σκέφτηκα γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Ριέκα. Εκεί που πάτησε τους Κροάτες. Μεσολάβησαν ξηρασίες; Τυφώνες; Δεν νομίζω. Δεν το προσπερνώ ως γεγονός αλλά σε καμιά περίπτωση αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να καλύψει τα εγκλήματα που έγιναν και που ο ΠΑΟΚ τα βρίσκει μπροστά του. 

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ γιατί δεν ήταν καλός. Μια φορά μόνο με εξαίρεση τη φάση του Σφιντέρσκι όπου ο Σάλιακας έβγαλε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή, άγγιξε το γκολ. Ναι είχε πολλές τελικές αλλά καμιά από αυτές τις φάσεις δεν προβλημάτισαν τον Λοντίγικν. Καμιά από αυτές τις φάσεις δεν έκανε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να θυμηθεί τον... Οσιμ. Μην κοροϊδευόμαστε. Ο ΠΑΟΚ χθες ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ. Το Σάββατο η ΠΑΕ ανέβασε τις απαντήσεις του Λουτσέσκου και στις ερωτήσεις των φιλάθλων επέλεξε να αφήσει εκτός τις ΠΟΛΛΕΣ που του έγιναν για την μη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. 

Ο Λουτσέσκου για τους δικούς του λόγος έβαλε πλάτη στην ιδιοκτησία της ομάδας. Δεν ξέρουμε αν πίσω από τις κλειστές πόρτες πίεσε για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση αλλά το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τις μεταγραφές που έπρεπε να είχε κάνει. Και επειδή ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας είναι ΑΣΤΕΙΟΣ, δεν αποκλείω αύριο να τρέξει να πάρει δεκάρι ή τέλος πάντων μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου από την ελεύθερη αγορά. Και φυσικά ΑΝ πάρει τώρα, δεν είναι λόγος πανηγυρισμών και αποθεώσεων. Γιατί θα συρθεί σε αυτή τη μεταγραφή μετά από το σημερινό κάζο. 

Ο Λουτσέσκου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει τερματοφύλακα και η γκέλα του Ζίβκοβιτς επανέφερε το ερώτημα: «είσαι σίγουρος κόουτς;». Παράλληλα στο πρώτο ματς της σεζόν οι επιλογές του Ραζβάν μπέρδεψαν την ομάδα. Ποδοσφαιριστής (πλέον) Καγκάβα δεν υπάρχει. Θα μπορούσε να παίξει από εκεί ο Μπίσεσβαρ και να έχει τον Μιτρίτσα στα άκρα που μπαίνοντας στο ματς ήταν πολύ καλός. Χωρίς ούτε ένα φιλικό στα πόδια του έπαιξε βασικός ο Αουγκούστο. Δεν είχε παίξει ούτε με τη Βέροια. Και άφησε στον πάγκο τον Κούρτιτς που ναι προερχόταν από δυο ενενηντάλεπτα με την Σλοβενία αλλά με τον ΠΑΣ έπαιζε σήμερα ο ΠΑΟΚ, κυριαρχικό ποδόσφαιρο επιζητούσε. Θα μπορούσε να βάλει την ορθολογική ενδεκάδα στο πρώτο μέρος, να προηγηθεί η ομάδα και μετά να κάνει διαχείριση. 

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον χειρότερο τρόπο στη σεζόν. Με το «καλημέρα» φάνηκε πως η ομάδα έχει κενά. Και ο Λουτσέσκου δεν έχει κανένα επιχείρημα να φωνάζει αφού έβαλε πλάτη για να υπάρξει αυτή η κατάσταση.

Υ.Γ. Προφανώς και ο αγωνιστικός χώρος είναι θέμα. Προφανώς και μια ομάδα με τέτοιον ιδιοκτήτη είναι απαράδεκτο να έχει τέτοιο αγωνιστικό χώρο και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά δεν είναι το απόλυτο ΑΛΛΟΘΙ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.