Το χοντρό παιχνίδι για την Εφέσεων και η πρόταση Μπαλτάκου

Κώστας Πετρωτός14 Ιουλίου 2020

Καλό είναι να μην μείνουμε στο γεγονός ότι το CAS γύρισε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας πίσω στην Εφέσεων της ΕΠΟ και να εφησυχάσουμε από το γεγονός ότι το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης αποδόμησε πλήρως το αστείο εφεύρημα που λέγεται ΕΕΑ.

Πλέον, υπάρχει μία άλλη διαδικασία που αφορά στην εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης και κυρίως την επιτροπή που θα κληθεί να εκδικάσει την υπόθεση. Όπως είναι γνωστό από χθες, οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης παραιτήθηκαν καθώς η απόφαση του CAS τους εξέθεσε. Με βάση τα όσα ορίζει ο Άρειος Πάγος σε ανάλογες περιπτώσεις, κανένα μέλος δεν μπορεί να δικάσει, άρα και ο Νικόλαος Βόκας που ευθύς εξαρχής είχε το σθένος να λειτουργήσει ως δικαστής και να μην αποδεχθεί την δεσμευτικότητα της εισήγησης της ΕΕΑ, είναι πιθανό να μην δικαιούται να είναι μέλος της σύνθεσης της Επιτροπής που θα δικάσει την υπόθεση.

Κατά συνέπεια, τίθεται άμεσα ζήτημα ορισμού νέων μελών στην Επιτροπή Εφέσεων. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό. Το ποιος θα επιλέξει τους Εφέτες είναι κομβικό ζήτημα. Μπορεί να είναι ο πρόεδρος των Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, που είχε βγάλει απαλλακτικό βούλευμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των «στημένων» στο ποδόσφαιρο;

Δεν είναι προτιμότερο να συμβεί αυτό που προτείνει ο Τάκης Μπαλτάκος και το ανέφερε χθες σε μία διαδικτυακή παρουσία του; Ποια ήταν η πρόταση του; Να προτείνει τους Εφέτες για την Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση των Εφετών. Αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μία αδιάβλητη επιλογή και κατά συνέπεια μία εκδίκαση που δεν θα θα αμφισβητηθεί από κανέναν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.