«Πρώτη φορά στα χρονικά μία επιτροπή έκρινε σε πρώτο και τελευταίο βαθμό»

Metrosport Team26 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Action Zone» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Πάρις Ατλαμάζογλου, και μίλησε για το αποτέλεσμα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων κατά του ΠΑΟΚ, για την προσφυγή του Δικεφάλου στο CAS, για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και για την άρση του ban του Άρη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για το αποτέλεσμα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων κατά του ΠΑΟΚ: «Η Επιτροπή Εφέσεων δεν θα έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης γιατί δεσμεύονται από το νομοθετικό πλαίσιο. Ο δικαστής που μειοψήφισε θέλει να πει πως πιθανόν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν έπρεπε να τιμωρηθούν και δεν μπορούσε να εκφράσει την άποψή του ευθέως. Οι δικαστές κρίνουν την πρωτόδικη απόφαση, η Επιτροπή Εφέσεων δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό, όπως έγινε και στην περίπτωση της Κέρκυρας στο παρελθό. Η ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2019 απεμπόλισε το δικαίωμα της να κρίνει για θέματα πολυϊδιοκτησίας και το εκχώρησε στην ΕΕΑ και αυτό έκανε την υπόθεση για τον ΠΑΟΚ πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ για να προσφύγει στο CAS θα έπρεπε να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, οπότε ήταν υποχρεωμένος να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων. Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά μια Επιτροπή (ΕΕΑ) κρίνει για πρώτο και τελευταίο βαθμό και αυτό είναι αξιοπερίεργο, ο φυσικός δικαστής δεν έκρινε μια υπόθεση αλλά από μια Επιτροπή που δεν αποτελείται δικαστές, έβγαλαν μια απόφαση που αδικεί και τις δύο ομάδες».

Για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS: «Σωστά θα πράξει ο ΠΑΟΚ και η υπόθεση θα αποφασίσει και θα δικάσει από την αρχή. Το νομοθετικό πλαίσιο θα είναι αυτό που είναι στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός ως διάδικος έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS και θα συνεκδικαστούν. Υπάρχουν τρία σενάρια, να δεχθεί την προσφυγή του ΠΑΟΚ, να την απορρίψει ή να την στείλει εκ νέου στην Επιτροπή Εφέσεων. Το CAS θα κρίνει την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας από την αρχή σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία».

Για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού: «Με βάση τον κανονισμό δεοντολογίας υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι έχουμε μια πρόταση που μπορεί να μην γίνει δεκτή από το δικαστικό τμήμα. Υπάρχει το δικαίωμα έφεσης και το τελευταίο σενάριο είναι το CAS. Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας δεν είναι δεσμευτική και σημαίνει πως υπάρχουν κάποια στοιχεία στα χέρια της για να γίνει η εισήγησή αυτή. Ακόμη και καταδικαστική να είναι η απόφαση, μπορεί να προσβληθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να αναστείλει την διαδικασία μέχρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφανθεί γι΄αυτή την απόφαση».

Για την άρση του ban του Άρη: «Η FIFA έχει αλλάξει από τον Μάιο του 2018 την στάση της και τον πειθαρχικό της κώδικα και οι νέες ΠΑΕ πρέπει να πληρώσουν τα χρέη των παλαιών. Εκτιμώ πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τα πράγματα για τον Αρη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η απόφαση αυτή. Ο Αρης θα πρέπει να προχωρήσει σε διακανονισμό με ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες, υπάρχει δεδικασμένο με ομάδα της Εσθονίας με ίδιο θέμα με τον Αρη και η FIFA είπε πως τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.