Το CAS θα κάνει αυτό που πρέπει, αλλά καλό θα ήταν να μην ποντάρει σ' αυτό

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιουνίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Το CAS θέλει να εκδικάσει την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας στις 6 Ιουλίου. Υπολογίζει δε να εκδώσει απόφαση εντός 15 ημερών και ζητά από την ΕΠΟ να απαντήσει... πότε θα τελειώσει το Πρωτάθλημα και πότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία, ώστε να εκδώσει την απόφαση εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων. Το CAS λειτουργεί σοβαρά και για όσους αναρωτηθούν γιατί το λέω αυτό από τη στιγμή που οι άνθρωποι θέλουν απλώς να κάνουν το αυτονόητο, διευκρινίζω ότι η ΕΠΟ ακόμη δεν έχει απαντήσει για το αυτονόητο, διότι, πολύ απλά, δεν γνωρίζει πότε τελειώνει το Πρωτάθλημα, πράγμα πολύ συνηθισμένο στο Ελλαδιστάν. Εξ ου και το γεγονός ότι... τρόμαξε να ορίσει τη μέρα διεξαγωγής των επαναληπτικών ημιτελικών του Κυπέλλου, ενώ ακόμη δεν αξιώθηκε να ορίσει την ημερομηνία για τον τελικό.

Όπως και να έχει το πράγμα, την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος δεν θα τη διαμορφώσει κατόπιν εορτής το CAS. Θα τη διαμορφώσουν οι ίδιες οι ομάδες, οι οποίες με τη λήξη των πλέι-οφ θα ξέρουν πόσους βαθμούς έχουν χωρίς αστερίσκους. Κάτι είναι κι αυτό.

Με άλλα λόγια, το CAS είτε θα αποκαταστήσει την (αγωνιστική) τάξη των πραγμάτων, “επιστρέφοντας” τους επτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ, είτε θα επικυρώσει την ποινή, δημιουργώντας μια νέα κατάσταση, την οποία καλό είναι να μην αποκλείουν οι παίκτες και ο Φερέιρα. Δεν θα ήταν ωφέλιμο να ποντάρει η ομάδα στο CAS και δεν είναι αυτή η δουλειά της. Εκείνο που οφείλουν να σκέφτονται είναι ότι ήδη βλέπουν την πλάτη της ΑΕΚ και ότι πρέπει να κάνουν το παν για να βρεθούν στη δεύτερη θέση και να την κρατήσουν μέχρι το τέλος. Κι αν επιστραφούν και οι επτά βαθμοί, τόσο το καλύτερο.

Άλλωστε, με έναν βαθμό στα δύο πρώτα ματς, ποιος μας εγγυάται ότι ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει ακόμη κι αν αύριο επιστραφούν οι επτά βαθμοί; Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η ομάδα θα αρχίσει να κερδίζει τα ντέρμπι, όταν στα δέκα που έγιναν μέχρι στιγμής για το Πρωτάθλημα έχει κερδίσει μόνο ένα; Επομένως, υπερπολύτιμο το μαξιλάρι της διαφοράς από την ΑΕΚ, που είχε εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ με τη λήξη της κανονικής περιόδου, αυτή τη στιγμή, όμως, δεν υπάρχει και αυτό οφείλουν να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες του, χωρίς να περιμένουν να γίνει το CAS... συμπαίκτης τους.

Στο φινάλε της φετινής περιπετειώδους αγωνιστικής περιόδου, καθόλου εύκολη δεν είναι η αποστολή τους. Σύμφωνοι. Αλλά, αν μείνουμε, μόνο στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, την ίδια δυσκολία έχουν από άποψη υποχρεώσεων και συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο Αρης, οι άλλοι τρεις δηλαδή που δεν μετέχουν μόνο στα πλέι-οφ, αλλά διεκδικούν και το Κύπελλο. Ένα Κύπελλο που ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και φέτος χάρη στη μία και μοναδική φετινή νίκη του επί του Ολυμπιακού με το 3-2 του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα. Στις 24 του μήνα στο “Γ.Καραϊσκάκης” τους περιμένουν 90 λεπτά για να αποδείξουν ότι ο Ολυμπιακός δεν επικράτησε στο Πρωτάθλημα εξ' αιτίας μόνο των δικών τους λαθών, αλλά και εξ' αιτίας της σκανδαλώδους παρέμβασης της αλυσίδας Ολυμπιακός-Αυγενάκης-Ε.Ε.Α.-δικαστές Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ.

ΥΓ. Η δεύτερη θέση δεν θα κριθεί μόνο από τα δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά από όλα τα ματς. Όλα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.