Το CAS αποδόμησε την ΕΕΑ, θα γίνει, επιτέλους, κανονική δίκη

Δημήτρης Κανελλάκης11 Ιουλίου 2020

Το CAS με την χθεσινή του απόφαση μάς απάλλαξε οριστικά και αμετάκλητα από αυτή την ντροπιαστική για τη χώρα, το ποδόσφαιρο και τα δικαιοδοτικά του όργανα αρμοδιότητα που έδωσε η ΕΠΟ πέρσι τέτοιον καιρό στην ΕΕΑ, να εκδίδει, δηλαδή, δεσμευτικές αποφάσεις.

Αυτό το γκρέμισε το CAS, το τελείωσε. Είπε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο με την απόφαση του αυτό που μήνες ολόκληρους λέγαμε πάρα πολλοί άνθρωποι σ' αυτή την χώρα : ότι είναι, δηλαδή, ο απόλυτος παραλογισμός ένα διοικητικό όργανο να δεσμεύει ένα δικαιοδοτικά όργανο, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές.

Ας φροντίσει, λοιπόν, η ΕΠΟ να τροποποιήσει άμεσα τον σχετικό κανονισμό και να κλείσει μια και καλή το παράθυρο που άνοιξε.

Όμως, το CAS δεν μπήκε στην ουσία του ζητήματος της πολυϊδιοκτησίας, καθώς δεν θα μπορούσε να κρίνει την εισήγηση μιας επιτροπής, αφού κρίνει μόνο αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων.

Αυτό σημαίνει ότι το θέμα της πολυϊδιοκτησίας παραμένει ανοικτό και η Επιτροπή Εφέσεων αποδεσμευμένη, πλέον, από την απόφαση του CAS υποχρεούται να δικάσει επί της ουσίας.

Άρα, όταν δικάσει η Επιτροπή Εφέσεων θα μάθουμε αν αποδεικνύεται ή όχι πολυϊδιοκτησία, καθώς, ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει νέα προσφυγή στο CAS, το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο θα μπορεί κι αυτό να μπει στην ουσία, οπότε, η υπόθεση θα τελεσιδικήσει.

Το πότε θα τελεσιδικήσει, είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Το πιθανότερο είναι κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Γι' αυτό και το μείζον, πλέον, για τον ΠΑΟΚ είναι να μην χάσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ, ενώ έχει πάρει πίσω και τους επτά βαθμούς.

Διότι μπορεί μεν να είναι τώρα τρεις βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζει και έτσι όπως είναι το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών στα πλέι οφ, ο κίνδυνος παραμένει.

Και θα είναι πραγματικά τραγικό για τον ΠΑΟΚ, μετά τον θρίαμβο του CAS και την επιστροφή των βαθμών να χάσει την δεύτερη θέση, διότι μαζί θα χάσει και το δικαίωμα που κέρδισε χθες. Να ισχυρίζεται, δηλαδή, και με το δίκιο του, ότι εξαιτίας μιας εκτρωματικής διαδικασίας, που ξεκίνησε από μια απόφαση της ΕΠΟ και μεθοδεύτηκε από την ΕΕΑ, αποπροσανατολίστηκε τόσο πολύ ως οργανισμός, ώστε η ομάδα να βγει έξω απ' όλους τους στόχους της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.