Το business model του Φασούλα κι η νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ

Δημήτρης Κανελλάκης16 Ιουλίου 2020

Απαλλαγμένος από το όποιο άγχος μπορεί να είχε έως ότου απεμπλακεί από το ασυμβίβαστο λόγω της εργασιακής του σχέσης με την ομοσπονδία, ο Παναγιώτης Φασούλας είναι, πλέον, αφοσιωμένος πλήρως στην προεκλογική εκστρατεία που στόχο έχει να οδηγήσει στη... νέα εποχή του ελληνικού μπάσκετ.  

Η “αράχνη” οργώνει την Ελλάδα, αφού θέλει να δει, αν αυτό είναι δυνατό, όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της χώρας μας. Τον ενδιαφέρει το μήνυμα της ενότητας να φτάσει παντού. Να το αντιληφθούν όλοι όσοι αγαπούν και υπηρετούν το μπάσκετ. Ιδίως αυτοί που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.  

Θέλει να μοιραστεί το όραμά του, να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι θέλει να διοικήσει την ομοσπονδία του μπάσκετ χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς παιδιά και αποπαίδια, να διοικήσει γνωρίζοντας ποιες είναι οι ανάγκες του αθλήματος και με την εμπειρία που απέκτησε αυτός και όσοι είναι μαζί του, τα χρόνια μετά το μπάσκετ, είτε με τις σπουδές τους είτε με την παρουσία τους σε θέσεις ευθύνης.  

Ακούω καμιά φορά να λένε ορισμένοι ότι “από πού κι ως πού μπορούν να διοικήσουν την ΕΟΚ ο Φασούλας, ο Ρετζιάς, ο Παπαδόπουλος, ο Χριστοδούλου, ο Ιωάννου. Μόνο και μόνο επειδή έπαιξαν μπάσκετ;” Οι πρώην διεθνείς αθλητές, ασφαλώς, και δεν θα διοικήσουν μόνο επειδή έπαιξαν μπάσκετ. Θα διοικήσουν και γι' αυτό, αλλά κυρίως επειδή κάποιοι εξ αυτών δοκιμάστηκαν σε οργανισμούς με δυσκολίες πολύ μεγαλύτερες απ' αυτές που υπάρχουν στην ΕΟΚ.  

Ο Φασούλας, δηλαδή, που ηγήθηκε ενός από τους τρεις μεγαλύτερους δήμους (Πειραιά) της χώρας, με προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 100.000.000 ευρώ, πιστεύει κανείς ότι δεν θα μπορέσει να διοικήσει την ομοσπονδία του μπάσκετ; Πιστεύει κανείς ότι ο Ρετζιάς, που άσκησε διοίκηση ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ή ο Παπαδόπουλος, διδάκτωρ ιατρικής και δυναμικός startuper, ή ο Ιωάννου, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία σε διοικητικά καθήκοντα; Θα είναι τεράστια τύχη για το ελληνικό μπάσκετ αν αυτή η ομάδα των πρώην διεθνών λάβει το φθινόπωρο την εντολή των σωματείων για να διοικήσει την ομοσπονδία. Είναι βέβαιο ότι θα την αναδιοργανώσει. 

Είναι βέβαιο ότι θα την βάλει στην λογική των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης, της καινοτομίας, της υγιούς ανάπτυξης. Είναι βέβαιο ότι ο Φασούλας και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να καταστήσουν την ομοσπονδία ένα σύγχρονο αθλητικό οργανισμό, ο οποίος δεν θα βασίζει την προοπτική του στις σχέσεις εξάρτησης με τα σωματεία και τους παράγοντες, αλλά σε ένα business model που θα στοχεύει στη δημιουργία εσόδων που θα επιτρέπουν στην ΕΟΚ να είναι αυτάρκης οικονομικά, να μην εξαρτάται από την κρατική επιχορήγηση.  

Αυτές τις σκέψεις μοιράστηκε χθες και σήμερα, με όσους συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ρετζιά, τον Ιωάννου, τον Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Ενωσης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Κώστα Νικάκη. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ βρέθηκε σε δείπνο στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Οικονομίδης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Γιάννης Τσουμής, οι βετεράνοι παίκτες του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπαλογιάννης, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Καλπάκης, του Αρη, Γιάννης Μαντόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.