Το αυτονόητο για τον σοβαρό ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης22 Σεπτεμβρίου 2020

Ο σοβαρός – και μόνον αυτός - ΠΑΟΚ κάνει το πρώτο άλμα για τ’ άστρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος απόψε…
Ποιος είναι ο σοβαρός ΠΑΟΚ; Είναι ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα. Είναι ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπεσίκτας. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα. Δεν είναι κι ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο. Κόντρα στον Ατρόμητο μάλιστα, του ΠΑΟΚ η ομάδα, ως σύνολο προπονητών και παικτών, απείχε … παρασάγγες από τη σοβαρότητα!

Ο αποψινός ευρωπαϊκός αγώνας στη Ρωσία βέβαια, έχει και ρεβάνς στην Ελλάδα. Ήτοι, είναι ολότελα διαφορετικός από τους προηγούμενους. Δεν παίζεται η πρόκριση στα 90+ λεπτά. Παίζεται στα 180+ λεπτά. Διαφορετική ψυχολογία λοιπόν, στην διαχείριση. Εδώ ακριβώς… Στην διαφορετική διαχείριση είναι το «κλειδί» της επιτυχίας. Και τι επιτυχίας; Με πακτωλό… χρήματος και δόξας.

Ο αποψινός αγώνας πάντως, του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ έχει χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας από τους αγώνες με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Πολύ χαμηλότερο βαθμό. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους δυο βασικοί. Κατ’ αρχήν ο ψυχολογικός… Ο ΠΑΟΚ πιστώθηκε ήδη την ευστοχία σε έναν κύριο στόχο του, την πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι στα πανιά του πνέει ούριος άνεμος. Και στη συνέχεια ο αγωνιστικός. Ο ΠΑΟΚ σε δύο από τα δυσκολότερα αλλά και κρισιμότερα τεστ των τελευταίων χρόνων βαθμολογήθηκε με άριστα. Τούτο κι επειδή έπαιξε καλή μπάλα κι επειδή ήταν σοβαρός…

Ως εκ τούτων εάν κι εφ’ όσον – μία υπόθεση επιχειρούμε – ο ΠΑΟΚ παίξει την ίδια καλή μπάλα κόντρα στην Κράσνονταρ (έστω και κατά διαστήματα όπως με Μπεσίκτας και Μπενφίκα) κι είναι το ίδιο σοβαρός κάνει το πρώτο άλμα για τ’ άστρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος απόψε…

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ έφεραν την ομάδα τους στο κατώφλι του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτοί πιστώνονται αυτή τη σημαντική και πολλαπλών ωφελειών επιτυχία. Για να διαβούν αυτό το κατώφλι χρειάζεται απλά, να κάνουν για τρίτη φορά το αυτονόητο. Να είναι ο καλός εαυτός τους. Αυτός τον οποίο επέδειξαν κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Και να μην είναι ο κακός. Αυτός, ο οποίος τους … ξέφυγε. Και φάνηκε στους αγώνες με Λάρισα κι Ατρόμητο.

Φυσικά, η πίεση Ελλάδας κι Ευρώπης… Ασυνήθιστο γεγονός τα τελευταία χρόνια του ΠΑΟΚ… Είναι μεγάλη. Πρέπει να τη συνηθίσει και να την αντιμετωπίσει. Πρέπει να ζήσει με αυτήν καθώς έχει κι εφέτος – όπως κάθε χρόνο – στόχο, να μεγαλουργήσει. Είναι δε, μέγιστο λάθος… Αυτή η πίεση να θεωρείται, από οποιονδήποτε στον ΠΑΟΚ, είτε δικαιολογία, είτε αιτιολογία για όποια αποτυχία στις διαφορετικές διοργανώσεις.

Κλείνοντας, αναφέρουμε πως ο νέος ΠΑΟΚ τον οποίο επιχειρούν εφέτος, να κτίσουν θα έχει κι ups και downs. Αρκεί, τα downs να μην τού κοστίζουν, όπως του κόστισαν με τον Ατρόμητο εξ αιτίας πλήθους λαθών προπονητών και παικτών. Κυρίως δε, της έλλειψης σοβαρότητας. Τα ups – βλέπετε – σε αυτήν στηρίχθηκαν και θάμπωσαν Ελλάδα κι Ευρώπη. Αυτή είναι κι η ουσιαστικότερη διαφορά εφέτος με πέρυσι.

Γι’ αυτό κι εμείς επιμένουμε: Πράττοντας απόψε το αυτονόητο ο σοβαρός ΠΑΟΚ, το ξαναλέμε, κάνει το πρώτο άλμα για τ’ άστρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος. Κι αυτή τη φορά βέβαια, ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρότερος και σοβαρότερος από κάθε άλλη. Αφήστε που αυτή τη φορά κι οι συνθήκες για να διαβεί είναι ευνοϊκότερες. Ευκολότερες όμως, δεν είναι. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.