Το «Αυγενάκειο» πρωτάθλημα!

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2021

*Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η οργή θα απλωθεί πάνω σας σα βούτυρο που λιώνει στο τηγάνι. Ναι σ’ εκείνο που θα τηγανιστεί ο «Γαύρος» της σαπίλας, της βρωμιάς της μπόχας και της αηδίας.

Ο «Γαύρος» των μέσων ενημέρωσης , των δημοσιογραφίσκων και των εντεταλμένων οργάνων που θυσίασαν ήθη και ιδανικά στο βωμό του χρήματος και της εξουσίας. Ο «Γαύρος» που σαν κλέφτης ονείρων ήρθε για μια ακόμη φορά να ποδοπατήσει συνειδήσεις να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να ποδηγετήσει την κοινή γνώμη δημιουργώντας κοπάδια προβάτων που ακολουθούν τον σφαγέα τους στη μοίρα. Ο «Γαύρος» που επαναλειτούργησε το καθεστωτικό σύστημα πατώντας με τη σιδερένια μπότα του κατακτητή κάθε τι που αντιστεκόταν ή είχε διαφορετική γνώμη. Δημιούργησε έτσι στρατιές ανίκανων προς σκέψη, αστόχαστων, ανθρώπων που τους όριζε την πνευματική τροφή σε κροκέτες περιττωμάτων, που τις κατανάλωναν λες και ήταν Γκουρμέ παρασκευάσματα.

Τώρα για μια ακόμη φορά ήρθε η αλήθεια ως έκφανση δικαστικής πλέον απόφασης προκειμένου να προσπαθήσει το αδύνατο: Να βρει δίοδο στον βούρκο που δημιούργησε το σύστημα του μικροεφοπλιστή που χρωστά παντού, προκειμένου να αναδειχθεί, να φανερωθεί και επιτέλους να λάμψει. Ο ΠΑΟΚέχασε ένα πρωτάθλημα. Άνθρωποι και ομάδες σπιλώθηκαν , εκατομμύρια εσόδων χάθηκαν και άλλα δαπανήθηκαν σε δικηγόρους και δικαστήρια. Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει το αυτονόητο. Ότι όλοι θα πληρώσουν.

Είμαστε μαζί του και θα πολεμήσουμε ως το τέλος με το μόνο όπλο που έχουμε, τον γραπτό μας λόγο. Όμως αυτή η μάχη μας ξεπερνά. Δυστυχώς ξεπερνά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι ασύμμετρη όσο αφορά την κατανομή των δυνάμεων. Από την μια έχεις ένα θηρίο που θεωρεί και όχι άδικα ότι δεν μπορεί καν να τραυματιστεί και από την άλλοι όλοι εμείς να πολεμάμε με δόρατα και σφεντόνες. Χρόνια τώρα λέγαμε και λέγαμε και ξαναλέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ από το 2015 και μετά πρέπει να έχει ένα τμήμα ξεχωριστό που να ασχολείται με μηνύσεις και με αγωγές. Ελάχιστες ήταν οι αντιδράσεις της ΠΑΕ στα λιβελλογραφήματα με αποτέλεσμα να γίνει κατανοητό στους μικρούς και μεγάλους αντιπάλους ότι δεν διατρέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε μόνος του στο πηγάδι όταν είχε απέναντί του ένα αντίπαλο που προσφερόταν για επικοινωνιακό και νομικό πάρτι και δεν έκανε απολύτως τίποτε. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε, από τα πλοία με τα περίεργα φορτία; Από τις φοροδιαφυγές του συλλόγου τους; Από τα διαφοροποιημένα συμβόλαια παικτών; Από τους συνεχείς δανεισμούς σε φίλα προσκείμενα σωματεία; Από τα χρωστούμενα στη Marfin, του Κοσκωτά και του δανείου Καραϊσκάκη; Από την κατάσχεση πλοίου του μικροεφοπλιστή στο Ιράν; Από τα στημένα παιχνίδια και τις συμμορίες; Τίποτε δεν εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά αρχικά και κατά δεύτερον νομικά όπου μπορούσε ο ΠΑΟΚ. Τώρα και αυτή η αλήθεια της δικαίωσης δύσκολα θα γίνει συνείδηση στο μυαλό των φιλάθλων της Ελλάδος που έμαθαν να ακούν και να σκέφτονται αλλιώς. Που είναι η παραίτηση Αυγενάκη;

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαιτήσει να αρθεί ο νόμος περί μη υποβιβασμού που υποθετικά έγινε γι’ αυτόν αλλά πραγματικά υπήρχε για τον Ολυμπιακό μήπως και καταδικαστεί ο Μαρινάκης για τα στημένα. Σήμανε η ώρα του Σαββίδη. Δεν τον θέλουμε ούτε για το αγωνιστικό ούτε για τα χρήματα ούτε για το γήπεδο. Μια τιμή έχουμε και πρέπει να την υποστηρίξει διαλύοντας όλους αυτούς που έπαιξαν ζαριές στην πλάτη της ομάδας. Κέρδισαν το «Αυγενάκειο» πρωτάθλημα όμως μαζί κατάφεραν να επανασυσπειρώσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να αντιληφθεί ότι αντίπαλος δεν είναι ο Πασχαλάκης, ο Αογκούστο, ο Βαρέλα ή ο Σαββίδης. Αντίπαλος είναι ένας στιχουργός μικροεφοπλιστής που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να τον κάνει να πληρώσει πρώτα για αυτά που ήδη χρωστάει και έπειτα για αυτά που έχει κάνει. Ο μόνιμα αθώος επιβάλλεται να μετατραπεί άμεσα σε ένα παρελθοντικό σημείο αναφοράς και μεις να δούμε επιτέλους καθαρό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Δε θα ανεχθούμε στην ΕΠΟ να κάνει κουμάντο κανένας Ζαγοράκης που ως πρόθεση έχει να φέρει έστω και ως σκιώδη εξουσία (μιας και καταδικάστηκαν) ανθρώπους- φίλους του, ενός άλλου σάπιου καθεστώτος

Υ.Γ.2 Εκεί στην ΠΑΕ πέρα από το ότι δεν μπορούν να βγάλουν πλέον ούτε μια ανακοίνωση της προκοπής γνωρίζουν σίγουρα ότι έχουν τεράστια ευθύνη για όσα συνέβησαν και για το «τρύπημα» που έχουν φάει επανειλημμένα. Καλό θα είναι ο κ. Σαββίδης να αρχίσει το ξεκαθάρισμα από δω συγχρόνως με τη αντεπίθεση που ελπίζουμε ότι προτίθεται να κάνει!

Μια μέρα πριν...

ΜΙΑ ΜΕΡΑ πριν είχαμε γράψει το παρακάτω άρθρο που «κουμπώνει» ακριβώς» στη δικαστική απόφαση και σε όλα όσα έκανε και κυρίως δεν έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι ώρα της αλήθειας είναι ώρα να πληρώσουν.

Έγκλημα διαρκείας ! Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας μια ακόμα μέτρια εμφάνιση έχασε δυο πόντους μέσα στην Τούμπα ή καλύτερα γλύτωσε έναν από τον Απόλλωνα. Τα λάθη και οι αστοχίες πολλά. Οι υπεύθυνοι ακόμη περισσότεροι. Σαν παοκτσής έχεις δυο επιλογές προκειμένου να δεις και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση: η πρώτη είναι να προβείς στην όποια αγωνιστική ανάλυση σου επιτρέπει η γνώση σου συγκερασμένη με την κοινή λογική και να βγάλεις συμπεράσματα για ευθύνες παικτών, προπονητή και τεχνικού διευθυντή ενώ η δεύτερη είναι πιο γενική αλλά και πιο ουσιαστική. 

Η δεύτερη μας δείχνει την ακριβή εικόνα σε όλο της το μεγαλείο. Μια εικόνα που αναγάγει συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στον ΠΑΟΚ σε όχι απλά ανίκανα στελέχη αλλά σε άτομα που με οποιοδήποτε τρόπο πήραν μέρος ή επηρέασαν αποφάσεις ενώ παράλληλα εκεί που έπρεπε να επέμβουν ήταν μονίμως απόντα για να μη χαλάσουν τις ιδιωτικές καλές τους σχέσεις και γιατί απλά βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τον ΠΑΟΚ. Σήμερα ο Ολυμπιακός είναι 17 πόντους μπροστά από τον Δικέφαλο.(σ.σ θα έπρεπε λόγω διαιτησίας να είναι 7) . 

Στο τέλος του πρωταθλήματος θα βγουν όλα τα μέσα του Μαρινάκη –ήδη το κάνουν- και θα αναφερθούν σε «πουθενάδες» και μικρές ομάδες που απέχουν έτη φωτός από τον Ολυμπιακό. Χθες βγήκε μια απόφαση δικαστηρίου. Την αναφέρουμε για να τεκμηριώσουμε τα παρακάτω και να τα συνδυάσουμε με πρακτικές που έπρεπε να γίνουν και ποτέ δεν έγιναν. Ο δημοσιογραφίσκος Γαβαθιώτης καταδικάστηκε από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση σε 5.000€ συν δικαστικά έξοδα που απεύθυνε προς φιλάθλους και υπεύθυνους ασφαλείας του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που έγινε στη Γερμανία. 

Αν ο ΠΑΟΚ σε κάθε λιβελλογράφημα από το 2015 και έπειτα προχωρούσε με τον ίδιο τρόπο, σήμερα θα είχε επικρατήσει πανηγυρικά επικοινωνιακά αφού η αντίπερα όχθη εκτός από τα συνεχή δυσβάσταχτα και συνεχή πρόστιμα θα έπρεπε να βρει θύματα ή πρόθυμους δημοσιογράφους να προωθήσουν την προπαγάνδα της. Αντ’ αυτού παρακολουθούμε τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που άρχισε να κατακτά τίτλους να δέχεται ανηλεής επιθέσεις με πρώτιστο σκοπό και στόχο τον Ιβάν Σαββίδη. 

Ο εκδότης Κουρτάκης φίλος του Μαρινάκη δεν δημοσίευε ότι εξοβελίζουν οι Γερμανοί τον Σαββίδη από το λιμάνι; Δεν έγινε ακριβώς το αντίθετο; Δεκάδες δημοσιεύματα της ΑΞΙΑΣ, των Παραπολιτικών, του Πρωταθλητή, των Νέων ακόμη και άλλων αθλητικών εφημερίδων και σάιτ «πέρασαν» δίχως την παραμικρή αντίδραση. Εκατομμύρια – είναι σίγουρο- θα πλήρωναν αργά σίγουρα λόγω δικαιοσύνης , αλλά θα πλήρωναν οι λιβελλογράφοι. Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε ελάχιστα. Στο Καραϊσκάκη οι τράπεζες χαρίζουν στον Ολυμπιακό κι άλλα εκατομμύρια , ο ΠΑΟΚ απών. 

 Ο εφοπλιστής κάνει κορονοπάρτι, ο ΠΑΟΚ απών. Οι επικοινωνιολόγοι του είναι για να βγάζουν καμία ανακοίνωση κατά του Καραπαπά ή να τα βάζουν με τους εδώ δημοσιογράφους. Και επειδή διαμαρτύρονται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που δεν αναφερόμαστε σε ονόματα, μιλάμε για τους κ.κ. Δούκα και Κυριάκο. Αλλά χειρότερη είναι η κατάσταση όσο αφορά τους διοικητικούς και οικονομικούς υπευθύνους και τον σύνδεσμό τους με το αγωνιστικό τμήμα. Αναφερόμαστε στους κ. Γκαγκάτση, Γκοντσάρεβα και Ρέμπε.

 Φέρατε εδώ τον Γκαρσία και μοιάζει να τον προσλάβατε όχι για να προστατέψει και να ανυψώσει την επένδυση Σαββίδη αλλά όλους εσάς και τα λάθη που κάνατε την τελευταία πενταετία. Ο Ρέμπε φυσικά φταίει για την συμμετοχή του από το καλοκαίρι και μετά. Δε θα επανέρθουμε στα ήξεις αφίξεις του Βιερίνια, του Ουάρντα του Μαουρίσιο και του Μάτος αλλά στο ότι ο Γκαρσία ζήτησε δυο απλά πράγματα: τον Χαρίση και τον Φεράρι. 

Δυο παίκτες με ελάχιστα χρήματα που θα ερχόταν και θα έπαιζαν την επόμενη μέρα. Αλλά εσείς δεν πήρατε αμυντικό χαφ για να παίζουν οι τωρινές μεταγραφές και για αριστερό μπακ αποκτήσατε κάποιον ο οποίος θα μπει στην ομάδα μετά από ένα μήνα και θα φύγει μετά από τρεις γιατί απλά ο ΠΑΟΚ δε σηκώνει το συμβόλαιό του. Είστε άχρηστοι διοικητικά και επικίνδυνοι επικοινωνιακά πάντα κατά την ταπεινή μας γνώμη. Αν έχουμε άδικο ο χρόνος και ο λαός του ΠΑΟΚ θα το πει. Το να θυσιάσετε τον Γκαρσία για να σωθείτε εσείς είναι ένα χαρτί που δεν έχετε για να το παίξετε και αν ο Σαββίδης μάθει όλη την αλήθεια θέλοντας και μη θα στείλει πολλούς από σας στο σπίτι σας. Εμείς απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ. 

Ο κορωνοϊός σας βόλεψε. Αν ήταν ανοιχτά τα γήπεδα τα πράγματα θα ήταν μη διαχειρίσιμα για σας. Εμείς ως δημοσιογράφοι δεν μπορούμε να ρωτήσουμε και αν ρωτάμε μας αγνοούν. Το έγκλημα είναι συγκεκριμένο, διαρκεί και ο Σαββίδης πρέπει να το σταματήσει τώρα. Κι αν για κάποιους λόγους δε μπορεί ο ίδιος θα πρέπει να το σταματήσει ο υιός του! Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.