Το αστέρι της Λεβερκούζεν για το οποίο «σφάζονται» οι μεγάλοι!

Δημήτρης Καλαϊτζής04 Ιουνίου 2020

Ούτε φέτος φαίνεται πώς θα χάσει το Πρωτάθλημα στη Γερμανία η Μπάγερν Μονάχου, όμως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η Λεβερκούζεν μοιράζεται την τέταρτη θέση με την Γκλάντμπαχ και βρίσκεται στο -4 από τη δεύτερη θέση και μεγάλος στόχος της είναι και την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Βέβαια, έχει και την ευκαιρία να κατακτήσει τίτλο, καθώς βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και αντίπαλος της είναι η Σααρμπρίκεν. 

Συμβολή σ΄ αυτή την εξαιρετική σεζόν έχει βάλει το next big thing του Γερμανικού ποδοσφαίρου, Κάι Χάβερτς, ο οποίος αποτελεί μήλον της έριδος για πολλές ομάδες.  Μία από αυτές είναι η Μπάγερν, που θα κάνει τα πάντα, ώστε να τον φέρει στο Μόναχο. Στο κόλπο για την απόκτηση του διεθνή μεσοεπιθετικού είναι και οι μεγάλοι της Αγγλίας. 

Ο λόγος για τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη γωνία τον περιμένει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Να σημειώσουμε ότι η Μπάγερν Λεβερκούζεν τον κοστολογεί με 100 εκ. ευρώ!

Ο Χάβερτς είναι γέννημα-θρέμμα των Ακαδημιών της Άαχεν και το 2010 πήρε μεταγραφή για την Λεβερκούζεν ως ελεύθερος.

Μέχρι το 2016 αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των «ασπιρινών». Από τότε ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα και πλέον είναι περιζήτητος στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Τη σεζόν 2016-17 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής για τις «ασπιρίνες» στην Bundesliga. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα προπονούταν ακόμα με την U19, με την οποία πέρυσι είχε πετύχει 19 γκολ σε 29 ματς, για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο βραβείο Fritz Walter για το καλύτερο ταλέντο της χρονιάς! Περίπου έναν μήνα αργότερα, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει και στην ενδεκάδα και στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια είχε ισάριθμες ασίστ.

«Πότε δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο γρήγορα», τόνισε ο Χάβερτς, που βρέθηκε στην Μπάγερ σε ηλικία 11 ετών».

Τον Δεκέμβριο του 2019 καταγράφηκε ως ο νεότερος στην ιστορία της Bundesliga με 100 συμμετοχές

Επιπλέον, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ με την φανέλα της Μπάγερ στην Ευρώπη.

Ο Κάι Χάβερτς σκόραρε για 5η φορά από την επανέναρξη του Πρωταθλήματος στη Γερμανία και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας που φτάνει τα 35 γκολ πριν συμπληρώσει το 21ο έτος!

Ο νεαρός άσος έχει όλο το μέλλον μπροστά του να πετύχει πολλά πράγματα και να κατακτήσει σπουδαίους τίτλους!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.