Το «ασπρόμαυρο» σχέδιο διάρκειας 100 ημερών!

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης: Ο ΠΑΟΚ απέφυγε να παίξει σε έναν αγωνιστικό χώρο καρμανιόλα στην Λαμία και μάλιστα χθες ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του είδαν και ένα επιπλέον όφελος, καθώς ο Τάισον εντάχθηκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και, αν πάνε όλα καλά, θα είναι στην διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη μεθαύριο και φυσικά-όταν γίνει-και στον πρώτο ημιτελικό με την Λαμία.

Αυτή η επιστροφή χθες, ήρθε 100 μέρες πριν το τελευταίο ματς της σεζον, τον τελικό Κυπέλλου της 20ης Μαΐου, στον οποίο ο Δικέφαλος θα είναι παρών αν είναι λίγο προσεκτικός στους δύο ημιτελικούς με την ομάδα της Φθιώτιδας. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για την εκκίνηση της εφαρμογής ενός σχεδίου 100 ημερών, για τα 18 ματς (5 στην κανονική διάρκεια, 10 στα πλέι οφ, τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου) που απομένουν, με το οποίο ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη δυάδα του Πρωταθλήματος και να κατακτήσει ένα ακόμη τρόπαιο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Ενός σχεδίου που ο προπονητής του Δικεφάλου και οι συνεργάτες του θα στηρίξουν πάνω σε πολύ συγκεκριμένους άξονες. Η «Μ» τους αναλύει, επιχειρώντας να φανερώσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ τις σκέψεις που γίνονται αυτή την περίοδο στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια:

-Η πρώτη στόχευση του προπονητικού τιμ, πέρα από το να κατακτά η ομάδα νίκες σε κάθε ματς, είναι να αδειάσει το καθημερινό απουσιολόγιο. Ο Μάριος Τσαούσης έχει επιστρέψει εδώ και κάμποσες μέρες σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, από χθες στο ομαδικό πρόγραμμα μπήκε ο Τάισον και έπονται ο Κουλιεράκης, ο Ελ Καντουρί, ο Μουργκ, ο Κουαλιάτα και στην πορεία και ο Βιεϊρίνια, ο Λύρατζης και ο Κούρτιτς. Μέσα από τις επιστροφές ο Λουτσέσκου μπορεί να βρει πολύτιμες λύσεις στα επόμενα ματς.

-Μία δεύτερη επιδίωξη θα είναι το στοχευμένο ροτέισον, έτσι ώστε η ομάδα να είναι πάντα φρέσκια και οι παίκτες που αγωνίζονται πολύ να παίρνουν ανάσες όταν χρειάζεται. Από την στιγμή που αναβλήθηκε το ματς στην Λαμία, το πρόγραμμα θα είναι πιο πιεστικό και έτσι ο 53χρονος τεχνικός ήδη από τώρα έχει αρχίσει να καταστρώνει το πλάνο για το πώς θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής.

Ειδικά, το πρώτο ματς με την Λαμία είναι αρκετά σημαντικό, γιατί μπορεί να μετατρέψει την ρεβάνς της Τούμπας σε «μαξιλαράκι» για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες όπως ο Κεντζιόρα (πρέπει να βρει ρυθμό), ο Τζίμας, αλλά και γιατί όχι και ο Μιχαηλίδης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι παίκτες μπαίνουν σε εγρήγορση γιατί δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για απώλειες και άπαντες πρέπει να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Γι’ αυτό και καθημερινά θα πέφτει μεγάλο βάρος και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.