Με ποιο άρθρο «απειλείται» ο Ολυμπιακός με υποβιβασμό

Metrosport Team22 Απριλίου 2020

Η παραπομπή του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη (όπως και άλλων 11 φυσικών προσώπων και του Ατρομήτου) στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποτελεί την είδηση της ημέρας και απόλυτη δικαίωση των μέσων του ομίλου Metromedia που ασχολήθηκαν κατ' επανάληψη με την υπόθεση της δίκης των «28» για τα «στημένα» και ανέδειξαν τον καθοριστικό ρόλο που έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό και ο ιδιοκτήτης του με δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Κι αυτό δεν αποτελεί αυθαίρετη εκτίμηση, αλλά βασίζεται σε όσα προβλέπει το άρθρο 29 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όπως μπορείτε να δείτε.

Η σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Εχει, επίσης, αξία να δούμε ποια είναι η σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, ποιοι είναι, δηλαδή, οι δικαστές που θα κληθούν να εκδικάσουν την υπόθεση και να επιβάλλουν ποινές.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος: Ιωαννίδου Γλυκερία-Λουίζα

Αναπλ.πρόεδρος: Καλαφάτης Φωτεινός

Μέλη: Αθανασίου Ανδρέας, Ρεβύθη Νίκη, Σπανού Παναγιώτα

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην διαδικασία μετά την παραπομπή από την ανακρίτρια, Παναγιώτα Σπανού.

Βάσει του άρθρου 73 του Κώδικα Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος θα εξετάζει την τελική έκθεση και τους φακέλους της υπόθεσης με τη συνδρομή της Γραμματείας και από την δική του στάση θα κριθεί η περαιτέρω δικαστική διαδικασία. Αν αποφασιστεί να συνεχιστεί, σύμφωνα με το άρθρο 74, τότε ο πρόεδρος θα κοινοποιήσει την τελική έκθεση στους διαδίκους, θα ορίσει προθεσμία για να υποβάλλουν υπόμνημα με την θέση τους, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η ακροαματική διαδικασία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.