Το αποτύπωμα του Αρη στα φιλικά και το δύσκολο έργο που έχει πλέον ο Μπούργος 

Βασίλης Μάστορας08 Ιουλίου 2022

Ο κύκλος των φιλικών του Αρη έκλεισε με ήττα και εμφάνιση η οποία δεν ικανοποίησε, αλλά σ’ έναν αγώνα προετοιμασίας είναι το τελευταίο που έχει ενδιαφέρον. 

Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ο Αρης της Αυστρίας λίγη σχέση θα έχει με την ομάδα που θα κυνηγήσει τους στόχους της κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στην ουσία ο Αρης της προετοιμασίας δεν πήρε βοήθειες από το νέο αίμα, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των μεταγραφών. 

Αυτό ήταν το τίμημα της πολιτικής της διοίκησης να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι. Και επειδή το καλό πράγμα αργεί ο Μπούργος υποχρεώθηκε να δουλέψει με τους παλιούς και τους πιτσιρικάδες. Και επειδή όλα για κάποιο λόγο γίνονται, βγήκε σε καλό αυτή η εξέλιξη, καθώς πλέον ο Αργεντινός γνωρίζει ποιους από τους παίκτες της Κ19 θα τους κάνει επαγγελματίες.

Το βασικό στάδιο όμως της προετοιμασίας έχει τελειώσει και η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα με την Γκόμελ έχει αρχίσει. Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι την 21η Ιουλίου κι αυτό το διάστημα ο Μπούργος θα πρέπει να το αξιοποιήσει προκειμένου να αρχίσει να βάζει τα πράγματα σε μία σειρά. 

Πρώτον σε συνεργασία με τους συνεργάτες του θα πρέπει να βοηθήσουν τους νεοαποκτηθέντες να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Και αφού έχει εικόνα για την αγωνιστική τους ετοιμότητα να πάρει τις αποφάσεις του. Επειδή όμως ο χρόνος δεν είναι υπεραρκετός θα πρέπει να είναι έτοιμος και μ’ ένα δεύτερο σενάριο, καθώς τα λάθη δεν συγχωρούνται. Δύο αγώνες είναι σε διάστημα μίας εβδομάδας και ο Αρης θέλει όσο τίποτε την πρόκριση. Ακόμη όμως κι αν το πλάνο ένταξης των νεοαποκτηθέντων δεν πετύχει σε απόλυτο βαθμό, οι «κίτρινοι» όπως έδειξαν στην Αυστρία έχουν την απαιτούμενη ποιότητα ώστε να πάρουν την πρόκριση.

Τι δεν πήγε καλά στον χθεσινό φιλικό αγώνα; Σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο και λόγω της βροχής, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίστηκε εκνευριστικά δυνατά, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να έχουν ρυθμό για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Ο Μπούργος ξεκίνησε με 4-2-3-1 και με παίκτες οι οποίοι το πιθανότερο να είναι στην σέντρα του αγώνα με την Γκόμελ, το γύρισε σε 4-4-2 και τελείωσε τον αγώνα με 3-5-2. 

Ο,τι κι αν έκανε όμως ο Αρης δεν ανέβασε στροφές. Είχε ένα καλό εξάλεπτο από το 14ο μέχρι το 20ο λεπτό που δημιούργησε τέσσερεις ευκαιρίες για γκολ, αλλά από εκεί και πέρα είχε προβλήματα. Τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού όσο και στη δημιουργία φάσεων. Λίγο η κούραση, λίγο οι πολλές αλλαγές και ο εκνευρισμός από το παιχνίδι των Κυπρίων, το αποτύπωμα δεν ήταν θετικό. Γκρέι και Ντιόπ, έδειξαν ότι θέλουν ακόμη δουλειά προκειμένου να βρουν ρυθμό και γι’ αυτό αντικαταστάθηκαν στο ημίωρο.

Τα συμπεράσματα για τον νέο Αρη θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό και στην πρόβα τενεράλε με τον Ιωνικό. Ο,τι κι αν γίνει όμως το στοίχημα της πρόκρισης θα πρέπει να κερδηθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.