Το «απόλυτο» ΠΑΟΚτσήδικο DNA της περηφάνιας και της ευψυχίας

Δημήτρης Μπούζας21 Ιουλίου 2021

Δεν τον γνωρίζω, δεν έχω αλλάξει κουβέντα μαζί του. Θελώ όμως να ομολογήσω ότι από την πρώτη στιγμή με υποχρέωσε να παρακολουθώ τις πρωτοποριακές (και επαναστατικές) πρωτοβουλίες του, με ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Έχοντας μπροστά του ένα βουνό προβλήματα δεν κιότεψε. Τα αδιέξοδα που βρήκε αντί να τον τρομάξουν και να τον αποτρέψουν να μπλέξει σε μία εν δυνάμει περιπέτεια, θα έλεγε κανείς ότι τον προκάλεσαν και διέγειραν τον ψυχισμό του. 

Παράλληλα και ότι τον «εξώθησαν» σε αποφάσεις... «αυτοκτονικές» όπως τις χαρακτήριζαν σχεδόν όλοι, πλην βέβαια εκείνων οι οποίοι γνώριζαν καλά τον χαρακτήρα του, αλλά και την παθολογική αγάπη του για τον ΠΑΟΚ

Είναι αλήθεια πως οι «προβλέψεις» μιλούσαν για ένα νέο στραπάτσο. Η διάψευση ήταν παταγώδης. Η χρονιά έκλεισε βάση συγκρίσεων, αναλογιών και δεδομένων, όχι απλά θετικά αλλά υπεραισιόδοξα. Το κύρος του πολύπαθου και πάλαι ποτέ ένδοξου τμήματος αποκαταστάθηκε. Για να ακολουθήσουν τα νέα ελπιδοφόρα μηνύματα που πραγματικά εξέπληξαν.

 Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ κλείνει τον έναν μετά τον άλλον τους στόχους του. Η αξιοπιστία του στα ύψη. Πετυχημένοι ξένοι και εγχώριοι αστέρες απαντούν θετικά σε προτάσεις, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Μεγάλη υπόθεση σε έναν χώρο που βασανίζεται από κρίση και αναξιοπιστία να προβάλει όρθια και περήφανη μια ομάδα που βρισκόταν με τα δύο πόδια στο χείλος του γκρεμού. 

Θα αναρωτιούνται οι περισσότεροι πως κατάφερε αυτή την υπέρβαση και αυτήν την ανατροπή ο Θανάσης Χατζόπουλος. Η απάντηση είναι μία και απλή. Πίστεψε ο ίδιος στον εαυτό του και πέτυχε παράλληλα να πείσει και αυτούς που έπρεπε να σταθούν δίπλα του. 

Και αυτοί που έπρεπε δεν ήταν άλλοι από τους απλούς ΠΑΟΚτσήδες. Από το λαό του ΠΑΟΚ. Οργανωμένους και ανένταχτους. Με τον καθαρό του λόγο και τις σημαντικές του πρωτοβουλίες κατάφερε εκτός από τους διαχρονικά διστακτικούς, αποξενωμένους ακόμη και αλλεργικούς προς το τμήμα, να πλησιάσουν και να περάσουν το κατώφλι του.

 Πρόσφατη επιβεβαίωση το κάλεσμα του ιστορικού Συνδέσμου της «θύρας 4» αλλά και άλλων οργανωμένων να συνταχθούν στο δεύτερο προσκλητήριο για το νέο άλμα, που όλοι πιστεύουν πως θα είναι σημαντικότερο και από το πρώτο. 

Στο ιστορικό αυτό ραντεβού, καλούνται να προσέλθουν όσοι διαθέτουν απόλυτο ασπρόμαυρο DNA, το οποίο όπως εμφαντικά αποδείχθηκε το διαθέτει ο ηγέτης ενός επαναστατικού κινήματος, που ξεκίνησε πέρυσι και έχει στόχο την αναγέννηση μιας ομάδας, που στα πέτρινα χρόνια κράτησε πολύ ψηλά τον σύλλογο, κατακτώντας μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

ΥΓ: Το σίριαλ Ουάρντα σε νέο επεισόδιο; Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ολλανδία αναφέρουν ότι ο Αιγύπτιος ζήτησε άδεια για ένα πρόβλημα προσωπικό, για να ταξιδέψει στην πατρίδα του. Αλληλοσυγκρουόμενες υποθέσεις και προβλέψεις για την πιθανή επιστροφή του μέχρι νεωτέρας και πλήρους αποσαφήνισης της περίπτωσης του.

ΥΓ2: Η κλήρωση θεωρείται – προφανώς και είναι – βατή. Ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έσπευσε να χαρακτηρίσει τα δύο παιχνίδια «τελικούς», έχοντας σκληρή εμπειρία από τον προ τετραετίας αποκλεισμό του δικέφαλου από την αδύναμη Έστερσουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.