Το απόλυτο ντέρμπι Ιταλία-Ισπανία, η πιο ομάδα Αγγλία και το... λάστιχο Δανία, που νίκησε όμως μόνο «μικρούς»

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Ιουλίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Δεν πέσαμε έξω στις προβλέψεις μετά τη λήξη των αγώνων στους ομίλους του Εuro. Οι Ιταλοί απέδειξαν κόντρα στο Βέλγιο ότι δίκαια θεωρούνται ως ένα από τα ισχυρά φαβορί. Οι Ισπανοί, έστω και με την ψυχή στο στόμα κόντρα στους αξιοθαύμαστους Ελβετούς, ήταν οι δεύτεροι “μεγάλοι” που πέρασαν, αλλά ο δύσκολος δρόμος τούς φέρνει σήμερα αντιμέτωπους με τους Ιταλούς, για να εξοντωθεί ένα ακόμη από τα μεγαθήρια του τουρνουά. Στον εύκολο δρόμο, επικράτησαν φυσιολογικά οι ανώτεροι από τους Γερμανούς Αγγλοι και οι Δανοί που επιβραβεύτηκαν για το πάθος, τον ενθουσιασμό και το μέταλλό τους με την είσοδο στους 4. Ολα φυσιολογικά και δίκαια, δηλαδή, από τη στιγμή, μάλιστα, που η τρανταχτή απογοήτευση του Εuro, η Γαλλία, “κατόρθωσε” να αποκλειστεί, κάνοντας μόνο μία νίκη και εκείνη με αυτογκόλ του αντιπάλου, στο ματς με τη Γερμανία.

Να, λοιπόν, που θα έχουμε στον τελικό οπωσδήποτε έναν από τους “μεγάλους”, την Ιταλία ή την Ισπανία, να που στο παιχνίδι είναι και ένας από τους “μικρούς”, η Δανία, να που είχαμε την αλληλοεξόντωση των “μεγάλων” στον δύσκολο δρόμο, να που είχαμε την πιο ξεκούραστη πρόκριση στους 4 ενός “μεγάλου” από τον εύκολο δρόμο (θα ήταν η Αγλλία ή η Γερμανία), να που έχουμε και την παρουσία ενός “μικρού”, της Δανίας, που, μετά τους ομίλους, αντιμετώπισε και απέκλεισε μόνο άλλους “μικρούς” (Ουαλία και Τσεχία). Μοναδική “παραφωνία” ο αποκλεισμός των Σουηδών από τους Ουκρανούς, αλλά, κακά τα ψέματα, ούτε οι Σουηδοί θα μπορούσαν, λογικά, να αποκλείσουν τους Αγγλους.

Τι θα γίνει σήμερα και αύριο; Δύσκολη η απάντηση. Το Ιταλία-Ισπανία είναι στο... 1-Χ-2 και καθόλου δεν αποκλείεται να πάμε σε παράταση, ακόμη και σε πέναλτι. Προσωπικά, με έχει πείσει πιο πολύ η Ιταλία, αλλά εδώ μιλάμε για το απόλυτο ντέρμπι και όλα είναι ανοιχτά.

Ο αυριανός ημιτελικός έχει φαβορί, είναι η Αγγλία, ποιος, όμως, μπορεί να καταδικάσει εκ των προτέρων τη Δανία; Παραδοσιακά οι Αγγλοι το... πνίγουν το γατάκι στην κρίσιμη στιγμή, ωστόσο η φετινή Αγγλία διαφέρει από προηγούμενες. Δεν είναι αφελής, δεν ποντάρει στις πατροπαράδοτες “γιόμες”, ακολουθεί έξυπνη στρατηγική και, το κυριότερο, δουλεύει σχεδόν υποδειγματικά ο αμυντικός μηχανισμός της. Δεν έχει τόσο μεγάλα ονόματα, όπως άλλες εποχές, αλλά είναι σαφώς πιο ομάδα. Οσο για τη Δανία, πέρα από το γεγονός ότι διαθέτει μια ομάδα-λάστιχο, που προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται σε κάθε συνθήκη, έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ του αουτσάιντερ. Οντας στους 4, έχει ήδη θριαμβεύσει. Τώρα, δεν έχει να χάσει τίποτε. Από την άλλη πλευρά, πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα αντιμετώπισε μόνο έναν “μεγάλο”, το Βέλγιο, από το οποίο έχασε 2-1. Νίκησε τη Ρωσία, την Ουαλία και την Τσεχία. Συνεπώς, είναι ένα ζήτημα το πώς θα σταθεί απέναντι στην Αγγλία...

ΥΓ. Αν κατακτήσει το Euro η Αγγλία, προβλέπω MVP του τουρνουά τον Στέρλινγκ, αν η Δανία τον Σμάιχελ, αν η Ιταλία τον Ινσίνιε, αν η Ισπανία τον Μπουσκέτς ή τον Μοράτα. Αλλά η ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη της διοργάνωσης θα εξαρτηθεί βέβαια και από τους ημιτελικούς και από τον τελικό.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.