Το απίστευτο ρεκόρ του Τζέραρντ!

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Δεκεμβρίου 2020

Από την απειρία στην προπονητική, μια ανάσα από το να γράψει ιστορία. Ο Στίβεν Τζέραρντ κάνει θαύματα στον πάγκο της Ρέιντζερς, καθώς η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Σκωτίας μετά από 16 αγωνιστικές, αφήνοντας πίσω της την αιώνια και μισητή αντίπαλο Σέλτικ, ενώ προκρίθηκε πανηγυρικά στους «32» του Europa League. Επιπλέον, έχει καταφέρει τη φετινή σεζόν να τρέχει ένα απίστευτο ρεκόρ, καταγράφοντας 28 (!) παιχνίδια αήττητα (4 ισοπαλίες) σε όλες τις διοργανώσεις!

Αναλυτικά:

Αμπερντίν* 1-0

Σεντ Μίρεν 3-0

Σεντ Τζόνστον 3-0

Λίβινγκστον* 0-0

Κιλμάρνοκ 2-0

Χάμιλτον* 2-0

Νταντί Γιουνάιτεντ 4-0

Χιμπέρνιαν* 2-2

Μάδεργουελ* 5-1

Ρος Κάουντ 2-0

Σέλτικ* 2-0

Λίβινγκστον 2-0

Κιλμάρνοκ* 1-0

Χάμιλτον 8-0

Αμπερντίν 4-0

Ρος Κάουντι* 4-0

Φόλκερκ* 4-0

Λίνκολν* 5-0

Βίλεμ* 4-0

Γαλατάσαραϊ 2-1

Σταντάρ Λιέγης* 2-0

Λεχ Πόζναν 1-0

Μπενφίκα* 3-3

Μπενφίκα 2-2

Σταντάρ Λιέγης 3-2

Λεχ Πόζναν* 2-0

Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια

Η Ρέιντζερς επέστρεψε στην Premiership το 2016 με το όνειρο να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Το καλύτερο της, προ της εμφάνισης του Τζέραρντ, ήταν να τερματίσει δύο φορές τρίτη. Το χειρότερο ήταν πως εναντίον της Σέλτικ είχε φτάσει να μετρά έντεκα διαδοχικές ήττες. Στην πρώτη του χρονιά, ο Τζέραρντ έδειξε το δρόμο της νίκης και ακολούθησε αυτή του Δεκέμβρη του 2019, στο Celtic Park από όπου δεν είχε φύγει η Ρέιντζερς με το διπλό για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Ο 40χρονος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να πανηγυρίσει επιτέλους ένα Πρωτάθλημα! Με τη Λίβερπουλ ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε τα πάντα, εκτός από τη σαλατιέρα στην Αγγλία! Διψάει γι΄ αυτό και φέτος έχει βάλει στόχο να τα καταφέρει!

Αν και συμφωνεί πως η απώλεια του τίτλου το 2014 τον έχει «σημαδέψει», τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αισθάνθηκε ζήλια, που η αγαπημένη του Λίβερπουλ, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου την τελευταία σεζόν. Μάλιστα υποστηρίζει, ότι δεν θα είχε γίνει προπονητής, εάν εκείνη την σεζόν, η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει τον τίτλο.

«Με τιμάει που γίνομαι ο επόμενος προπονητής της Ρέιντζερς. Έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, την ιστορία και την παράδοσή του. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το νέο ταξίδι στη Ρέιντζερς, καθώς κοιτάζουμε να χτίσουμε πάνω στις πολλές επιτυχίες που έχει πανηγυρίσει αυτός ο σύλλογος» ήταν τα λόγια του Στίβεν Τζέραρντ στις 4 Μαΐου 2018 και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «Διαμαρτυρόμενων». Δυο χρόνια μετά ο 40χρονος Άγγλος δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και δείχνει ικανός να αφήσει την παρακαταθήκη του και στην προπονητική. Στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής έβαζε…μάτια, το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και ως τεχνικός!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.