Το απίστευτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης στους τελικούς και ο κακός της δαίμονας!

Χρύσανθος Δοβλέτογλου31 Μαΐου 2022

Η Ρεάλ Μαδρίτης σαρώνει στο πέρασμά της τα τρόπαια. Ολη η Ευρώπη υποκλίνεται στο μεγαλείο της μετά την κατάκτηση του 14ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και φυσικά τα αφιερώματα για τα ρεκόρ της δίνουν και παίρνουν. Ενα από τα πιο αξιοσημείωτα είναι ότι έχει κερδίσει 17 από τους τελευταίους 20 τελικούς που έχει συμμετάσχει από το 2012 και έπειτα, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας χάσει μόνο τρεις απέναντι στην ίδια ομάδα. Την συμπολίτισσα Ατλέτικο!

Σε τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης έχουν καταλάβει όλοι οι αντίπαλοι ότι δεν έχει σημασία ποιος δημιουργεί τις περισσότερες ευκαιρίες, ποιος έχει την κατοχή ή φαίνεται να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Στο τέλος θα είναι νικήτρια η Βασίλισσα, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί. Κόντρα στη Λίβερπουλ επανέλαβε αυτό που πέτυχε και το 2018, τότε με σκορ 3-1.

Αυτό το διάστημα, δηλαδή την τελευταία δεκαετία, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει νικήσει δύο φορές τους Ρεντς, δύο την Ατλέτικο και μία την Γιουβέντους. Παρά τις δύο ήττες στους τελικούς του Champions League, οι Ροχιμπλάνκος είναι η ομάδα που δυσκόλεψαν την Ρεάλ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Κατ' αρχή και τις δύο φορές που κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Ατλέτικο δεν ήταν στην κανονική διάρκεια. Μία τα κατάφερε στην παράταση και μία στα πέναλτι, ενώ χρειάστηκε τα πέναλτι και στον ισπανικό σούπερ καπ, στη Σαουδική Αραβία το 2020.

Ωστόσο, η Ατλέτικο ήταν η μόνη ομάδα που κατάφερε να πάρει τίτλους σε τελικούς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα τρεις φορές. Στον τελικό του Copa del Rey στις 17 Μαΐου 2013, στην παράταση και μάλιστα μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» όλα κρίθηκαν με γκολ του Μιράντα, ενώ στο ισπανικό σούπερ καπ Ισπανίας του 2014, σήκωσε το τρόπαιο με ισοπαλία (1-1) εκτός και νίκη στην έδρα της με τέρμα του Μάντζουκιτς.

Επίσης, πανηγύρισε και στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ του 2018 στο Ταλίν. Η Ατλέτικο έφτασε εκεί ως νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ και η Ρεάλ Μαδρίτης ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ξανά χρειάστηκε παράταση για να λύσουν τους λογαριασμούς τους και τελικά επικράτησε η ομάδα του Σιμεόνε με 4-2 με τα γκολ των Σαούλ και Κόκε. Αυτοί ήταν οι τρεις τελικοί που κέρδισε η Ατλέτικο και οι μοναδικοί σε σύνολο 20 που έχασε η Ρεάλ!

Δεν τα κατάφερε ούτε η Μπαρτσελόνα στο ισπανικό σούπερ καπ, ούτε στο Κόπα ντελ Ρέι, ούτε η Σεβίλλη στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ το 2014 και το 2016, ούτε η Σαν Λορέντζο στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων του 2014, ούτε η Κασίμα Άντλερς το 2016, ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ευρωπαϊκό σούπερ καπ το 2017, ούτε η Γκρέμιο στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων το 2017, ούτε η Αλ Αΐν το 2018, ούτε η Μπιλμπάο στο ισπανικό σούπερ καπ το 2022!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.