Το ανέκδοτο περί Γραμμένου διασκεδάζει αλλά και εκθέτει

Δημήτρης Μπούζας18 Ιουνίου 2021

Στην αρχή, την «είδηση» περί... επιστράτευσης του τέως προέδρου της ΕΠΟ στα διοικητικά του ΠΑΟΚ την πέρασα για καλαμπούρι. Κι αυτό, γιατί γνώριζα πολύ καλά πως η τετραετής θητεία του βορειοελλαδίτη παράγοντα στην ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία και τα όσα υπέστη ο ΠΑΟΚ στο διάστημα της, δε επέτρεπαν ούτε και υποψία σκέψης για κάτι τέτοιο. 

Άλλωστε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μετά την κλοπή του πρωταθλήματος και την ανύπαρκτη στήριξη από την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της, είχε εκδηλώσει φανερά τη δυσαρέσκεια του. Βλέποντας τους σφαγείς της ομάδας του (Αρετόπουλους, Κομίνηδες, επιτροπές και θεσμικά όργανα) να κατακρεουργούν τον ΠΑΟΚ ανεμπόδιστα και ατιμώρητα, εκδήλωσε την επιθυμία να μην ασχοληθεί ποτέ με τα όσα εντός και εκτός ΕΠΟ συμβαίνουν. 

Όπως είναι γνωστό ο ίδιος ξεκίνησε την εξυγίανση και ήταν αυτός που επέλεξε το Γραμμένο να την προχωρήσει. Σε αυτή την επιλογή αρχικά υπήρχε κι ένα ερωτηματικό κι αυτό αναφερόταν στο αν ο μεγαλομέτοχος είχε ακριβή γνώση των ικανοτήτων του Βαγγέλη Γραμμένου, όπως επίσης και σε δεύτερο επίπεδο αν ήταν γνώστης της οπαδικής του προέλευσης. 

Το ερωτηματικό βέβαια για τον απλό κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν αν στην ασπρόμαυρη οικογένεια δεν υπήρχαν άξιοι και ικανοί για να καταλάβουν μια θέση στη νέα ΕΠΟ, που κατά κοινή ομολογία ήταν αποκλειστικά έργο του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Μια μικρή αναφορά και σύγκριση με το Γιώργο Λυσσαρίδη, τον Φράγκο Φραγκούλη και τον Κούλη Αποστολίδη, θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτό το ερωτηματικό που έμεινε αναπάντητο.

Πάμε όμως παρακάτω και να αποδεχθούμε ότι η επιμονή εκείνων που έπεισαν τον Σαββίδη για να δώσει το χρίσμα στον Γραμμένο είχε σαν βασική αφορμή κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες του. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να σταθούμε στο έργο που επιτέλεσε στην τετραετία, ώστε σήμερα να κρίνεται κατάλληλος να αναλάβει σπουδαίο ρόλο στον ΠΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος πήγε, είδε και επέστρεψε από την Αθήνα και την προεδρία της ΕΠΟ ατσαλάκωτος, δίχως να ενοχληθεί και δίχως να ενοχλήσει κανέναν. 

Όρθιες οι φατρίες, αμετακίνητα τα λαμόγια της ΚΕΔ με επικεφαλής τον τοποτηρητή του Ολυμπιακού Τριτσώνη και ελεύθερες και προκλητικές οι πειθαρχικές επιτροπές των σκανδάλων. Ο Ιβάν τον έχρισε πρόεδρο και περίμενε μια επανάσταση. Αντί των ριζοπαστικών αλλαγών που έπρεπε να γίνουν, η τετραετία Γραμμένου θύμιζε μια αδιατάραχτη συνέχεια του παρελθόντος, χωρίς βέβαια να του καταλογίζει κανείς συμπεριφορές παρόμοιες των προκατόχων του. Δεν αμφισβήτησε κανείς (όπως και εμείς) την εντιμότητα του, ωστόσο όμως ως πρόεδρος κρίνεται ελάχιστος. 

Η τετραετία του ήταν ρηχή, μερικές φορές ενοχλητικά ομοιόμορφη και ολοφάνερα συγχρωτισμένη με τα γύρω της. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω από που ξεκίνησε αυτή η είδηση περί της «επιστράτευσης» του από τον Ιβάν, «σκόνταψα» σε μια πληροφορία που έλεγε ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης ο Γραμμένος τηλεφώνησε στον Ιβάν, μια συνηθισμένη απλή κίνηση που την είχε κάνει προφανώς και στο παρελθόν για να μιλήσει μαζί του. Το τηλεφώνημα από μέρους του έγινε αποδεκτό και στο τέλος έκλεισε με το συνηθισμένο «θα τα πούμε και όταν κατέβω στη Θεσσαλονίκη», από πλευράς Ιβάν.

Αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ το ανακοίνωσε σε φίλα προσκείμενο δημοσιογράφο και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι δημοσιογραφικό και μια παράλληλη προσπάθεια να χτιστεί επάνω στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα, ένα σενάριο περίεργο έως ύποπτο. Και λέμε περίεργο γιατί πιστεύουμε ότι οι συνθήκες και όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, δεν αφήνουν περιθώρια για να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και ύποπτο γιατί από το τίποτα επιχειρείται να στηθεί και να κατασκευαστεί κάτι που δεν μπορεί να προκύψει τόσο από τη λογική, όσο και από τις αντιδράσεις που αυτή την φορά θα υπάρξουν από τον κόσμο.

Το ζητούμενο όμως είναι μήπως αυτοί που έφτιαξαν το πρώτο σενάριο της πρώτης επιλογής και τόλμησαν και το συνοικέσιο με τον Κούγια, είναι οι ίδιοι που αποτολμούν για τρίτη φορά παραπλανώντας τον Ιβάν, να επιβάλλουν κάτι που εξυπηρετεί περισσότερο τα δικά τους συμφέροντα και λιγότερο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. Όσο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ; Ρωτήστε τον εσείς που συμμετέχετε στο «παιχνίδι». Κάντε ένα γκάλοπ για να δείτε τις αντιδράσεις του. Τι έχουν να πουν επ΄αυτού τα διοικητικά ρετιρέ του δικέφαλου;

ΥΓ1: Έκλεισε η υπόθεση του Ελ Καντουρί, τερματίστηκαν τα νάζια και οι ψιλοεκβιασμοί του Ραϊόλα και με 50 χιλιάδες ευρώ επιπρόσθετα, έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

ΥΓ2: Ο κόσμος αγωνιά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο στόχος του απρόβλεπτου Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αν και περνά από το μυαλό των περισσότερων ένας συγκεκριμένος και πανθομολογούμενα προκλητικός πολιτικός.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.