Το άλυτο πρόβλημα του Άρη, το στραπάτσο και το εύκολο «θύμα»

Βασίλης Μάστορας29 Αυγούστου 2022

Ο Αρης προσγειώθηκε ανώμαλα χθες στο Αγρίνιο, μία έδρα απ’ όπου η ομάδα που έχει υψηλούς στόχους θα πρέπει να περνάει εύκολα ή δύσκολα. Αλλωστε είναι κανόνας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι η… κορυφή θέλει βαθμούς από τους αγώνες της περιφέρειας, με δεδομένο ότι στα ντέρμπι όλα είναι ανοιχτά.

Ο Αρης λοιπόν, στην πρώτη του έξοδο στο φετινό Πρωτάθλημα, στραπατσαρίστηκε. Εχασε με το βαρύ 3-1 και ύστερα από μία απογοητευτική εμφάνιση. Η ήττα αυτή δεν στραπατσάρισε και τον στόχο των «κίτρινων». Ισως μάλιστα να είναι καλύτερα που ήρθε τόσο νωρίς, αλλά όπως και να το δούμε το παιχνίδι, στα 90 λεπτά επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι παθογένειες που έχει μεσοαμυντικά ο Αρης.Κι αυτό βεβαίως δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένα πρόβλημα διαπιστωμένο από τον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας, αυτόν με την Γκόμελ. Υπήρξε συνέχεια και στον δεύτερο, όπως στο Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι και στο «Κλ. Βικελίδης» με τους Ισραηλινούς. Το χειρότερο ότι η ιστορία επαναλήφθηκε στο α’ ημίχρονο με τον Λεβαδειακό. Αρα το πρόβλημα είναι ριζωμένο στην ομάδα και ο Μπούργος δεν μπορεί να βρει λύση. Ισως γιατί δεν υπάρχει. Ο Αργεντίνος, που μαζεύει τα πράγματα του και θα αποχαιρετήσει τον Αρη, καθώς η διοίκηση δεν του δίνει άλλο χρόνο, δοκίμασε όλες τις εφικτές λύσεις που είχε στο ρόστερ αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.

Αυτό το πρόβλημα χθες ήταν που έστησε τον Αρη στον τοίχο και ταπεινώθηκε στο Αγρίνιο.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν τον αγώνα με Εμπακατά στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Μανού Γκαρσία δίπλα στον Ντουκουρέ και τον Ιτούρμπε στο άκρο της επίθεσης. Η… έμπνευση του Μπούργος να βάλει τον Ισπανό στον άξονα με στόχο να «χτίζει» το παιχνίδι από πίσω δεν του βγήκε. Ο Αρης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έδειχνε πανικό όταν αμύνονταν και δέχτηκε γκολ στο 15ο από κακή αμυντική λειτουργία. Αντέδρασε, ισοφάρισε με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάλμα, είχε δεύτερη ευκαιρία με σουτ του Μαντσίνι, αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με φάουλ του Φλόρες που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στα πρώτα 45’ ήταν έντονη κακή μεσοαμυντική λειτουργία του Αρη, ο οποίος είχες υποφερτή μεσοεπιθετική δράση αλλά χωρίς να μπορεί να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Τι έγινε στο β’ ημίχρονο; Οι «κίτρινοι» έπεσαν στην παγίδα του Παναιτωλικού, οποίος τους έδωσε χώρο και «χτύπησε» υποδειγματικά με επιθετικό τρανζίσιον. Ο Αρης είχε κατοχή της μπάλας, αλλά εύρισκε πάντα πίσω από αυτή όλους τους παίκτες του Παναιτωλικού. Αντιθέτως οι παίκτες του Αγρινίου, απόντος ισχυρού άξονα, έφτανε με ευκολία την μπάλα, κυρίως από τα πλάγια, στην περιοχή του Αρη, εύρισκε την άμυνα… σκορπισμένη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πέτυχε δύο εύκολα γκολ και έχασε αλλά τόσα.

Οι αλλαγές του Μπούργος δεν έδωσαν τίποτε στην ομάδα (Καμάτσο αντί Μαντσίνι, Νιτόπ αντί Πάλμα, Ματέο αντί Ιτούρμπε και Ζερβίνιο αντί Μανού Γκαρθία). Μάλλον την μπέρδεψαν περισσότερο και την αποδυνάμωσαν.

Ο Μπούργος «πλήρωσε» τόσο για πράγματα για τα οποία ίσως να φταίει, αλλά και πράγματα για τα οποία μάλλον δεν φταίει. Όπως το «χτίσιμο» του ρόστερ. Ακόμη όμως και η πιθανή σιωπή του δημιουργεί ευθύνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.