Το αληθινό πιθανό εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η ΑΕΚ, αλλά ο κακός εαυτός του

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Απριλίου 2021

Aγαπητή Metrosport,

Ενα 0-0 στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ θα υποχρέωνε τον ΠΑΟΚ να νικήσει οπωσδήποτε στη σημερινή ρεβάνς για να προκριθεί. Το 0-1, όπως είναι προφανές, του επιτρέπει να παίξει για δύο αποτελέσματα και να πάει στην παράταση αν τυχόν, αν λέμε, ηττηθεί με το ίδιο σκορ. Μεγάλη αβάντα.

Αλλά, για ποια αβάντα να μιλάμε όταν ο αντίπαλος είναι η ταλαίπωρη ΑΕΚ; Μια ομάδα, δηλαδή, που έχει ένα σωρό προβλήματα, έναν προπονητή που δεν τον θέλει κανείς, μια άμυνα σουρωτήρι, μέσους μικρομεσαίας ομάδας και επιθετικούς με φοβερά σκαμπανεβάσματα. Μια ομάδα, άλλωστε, που ο ΠΑΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια την κερδίζει σε όλα τα κρίσιμα ματς, συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελικών Κυπέλλου στη σειρά.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ να χάσει την πρόκριση από αυτόν τον αντίπαλο. Το αληθινό πιθανό εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ είναι ο κακός εαυτός του. Οι δικές του αγωνιστικές αδυναμίες. Που αν εμφανιστούν όλες μαζί θα μετατρέψουν την ΑΕΚ σε μεγάλη ομάδα. Η δυσκολία στην ανάπτυξη, που προκαλεί και έλλειψη ευκαιρών και, βέβαια, οι επιπολαιότητες στην αμυντική λειτουργία, που κόστισαν πολλές ήττες και ισοπαλίες.

Ακόμη, εννοείται ότι δεν πρέπει να εμφανιστεί ένας ΠΑΟΚ άνευρος, υποτονικός, χωρίς ενέργεια, όπως συνέβη πολλές φορές στη φετινή σεζόν. Κουρασμένοι - ξεκουρασμένοι, όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλουν όλο το ματς με την ένταση που επιβάλλει ο στόχος της πρόκρισης στον τελικό. Η ηρεμία επιτρέπεται γιατί κρατάει το μυαλό καθαρό, η χαλαρότητα όμως απαγορεύεται.

Προφανώς, δεν πρέπει να περιμένουμε ωραίο θέαμα και σούπερ απόδοση, ούτε και είναι απαραίτητα. Ετσι κι αλλιώς ούπερ απόδοση δεν είδαμε φέτος από τον ΠΑΟΚ παρά μόνο σε κάποια διαστήματα λίγων αγώνων, αλλά και εδώ που βρισκόμαστε το μόνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Σήμερα “μετράει” μόνο η πρόκριση, όπως και στον τελικό θα “μετρήσει” μόνο η κατάκτηση του τροπαίου.

Εννοείται, επίσης, ότι δεν έχει σημασία ποιοι θα παίξουν, αλλά πώς θα παίξουν για να πάρουν την πρόκριση. Οποιοι επιλεγούν από τον Πάμπλο Γκαρσία παίκτες του ΠΑΟΚ είναι και σαν παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στο κάτω-κάτω, το κίνητρο είναι ισχυρό και η υποχρέωση που έχουν να δικαιώσουν τις ίδιες τις δηλώσεις τους αυτονόητη. Δεν αρκεί μόνο να λες ότι θέλεις πολύ το Κύπελλο, πρέπει και να αποδεικνύεις στην πράξη ότι το νιώθεις και το πιστεύεις.

ΥΓ. Οι απουσίες του Κρέσπο και του Ελ Καντουρί δεν είναι ασήμαντες. Αλίμονο, όμως, αν επηρεάσουν μια ομάδα που έχει χρησιμοποιήσει φέτος περισσότερους από 40 ποδοσφαιριστές...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.