Το «αλισβερίσι» με τον Μίνο Ραϊόλα είναι ευκαιρία για το...«επάνω ράφι»

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουνίου 2021

INFO: Η εκτόξευση και διεκδίκηση της κορυφής, απαιτεί και ανάλογες κινήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα σε συνεργασία με τον κορυφαίο ευρωπαίο μάνατζερ, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.


Είναι αλήθεια και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ότι οι κυπελλούχοι στην προσπάθεια της μεταγραφικής τους ενίσχυσης, ακολουθούν μια συντηρητική τακτική. Κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει και τον κόσμο ο Λουτέσκου με τη συγκεκριμένη αναφορά του σε περιορισμένο αριθμό υποψήφιων στόχων. Μίλησε για δύο έως τρεις το πολύ περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει το επίπεδο τους. Το ίδιο αλήθεια είναι ότι ο μεγαλομέτοχος στις τελευταίες του δηλώσεις υποσχέθηκε γενναία στήριξη στη μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσει για την κατάκτηση της κορυφής, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι το μπάτζετ θα είναι ανάλογο των στόχων. 

Θαρρώ πως ανάμεσα στις δηλώσεις του κόουτς και τις φιλόδοξες εξαγγελίες του μεγαλομετόχου, θα πρέπει να βάλουμε μια «γεφυρούλα» ώστε να τις συνδέσουμε, όχι μονο με τις προσδοκίες του κόσμου αλλά και με μια τρίτη αλήθεια. Η οποία αλήθεια νομοτελειακά υποστηρίζει ότι για τα μεγάλα άλματα και τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκτοξεύσεις, όπως είναι η συγκεκριμένη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ, απαιτούνται και ανάλογες κινήσεις. 

Αυτό το τελευταίο απλά και με δυο λόγια μεταφράζεται στην προκειμένη περίπτωση: «μεταγραφές από το επάνω ράφι». Μία ή δύο κινήσεις δεν έχει σημασία. Αυτό θα εξαρτηθεί ασφαλώς και από το ποιες είναι οι προθέσεις των υπευθύνων (κόουτς και μεγαλομετόχου) ιδιαίτερα του τελευταίου.

Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν και αν επιχειρηθεί έχουν μεγάλο ρίσκο. Κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αν θα συνεχιστεί αυτή η συντηρητική τακτική που ακολουθείται ως τώρα ή θα έχουμε κάποιον αιφνιδιασμό εντυπωσιακό στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Η οποία μεταγραφική περίοδος όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί για τον ΠΑΟΚ σε δύο κύκλους.

Ο πρώτος θα κλείσει με το ξεκίνημα της προετοιμασίας και ο δεύτερος θα κλείσει με τη λήξη των μεταγραφών. Απάντηση ωστόσο στο ερωτηματικό αν υπάρχει το ενδεχόμενο για μεταγραφές από το «επάνω ράφι» δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η ευκαιρία για να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο. Κι αυτή η ευκαιρία δεν είναι άλλη από το «αλισβερίσι» διαρκείας που έχει ξεκινήσει, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ (τον Ιβάν κατά κύριο λόγο) και στον «άπαιχτο» ευρωπαίο μάνατζερ, Ιταλό Μίνο Ραϊόλα. Οι επαφές άρχισαν στην περίπτωση του Ελ Καντουρί και συνεχίζονται με την αντίστοιχη της διεκδίκησης του Ντεϊόλα από την Κάλλιαρι. Ο Ραϊόλα έχει παίκτες στο «επάνω ράφι». Ιδού η Ρόδος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.