Το άγνωστο, άλυτο πρόβλημα με το γρασίδι του Μπερναμπέου (vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Απριλίου 2024

Το χορτάρι στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ήταν για άλλη μια φορά σε κακή κατάσταση στο μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πεπ Γκουαρντιόλα και Ρόδρι δεν... μάσησαν τα λόγια τους μετά το θεαματικό 3-3

«Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο ήταν εντυπωσιακό. Αλλά πρέπει να φροντίσουν το χορτάρι, πρέπει να το βελτιώσουνΤο επόμενο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχεί ο Φλορεντίνο Πέρεθ (σ.σ. ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης) είναι αυτό. Μην το πάρετε με λάθος τρόπο, η δουλειά που έγινε στο Μπερναμπέου είναι εντυπωσιακή. Όμως, θυμάμαι, πάντα, το γρασίδι εδώ να είναι σαν χαλί και τώρα δεν είναι έτσι» τόνισε ο Καταλανός.

Ο Ρόδρι εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και επεσήμανε ότι έκανε κακό στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. «Δεν ήταν καλός ο χλοοτάπητας, ειδικά για τον τρόπο παιχνιδιού μας. Μας πλήγωσε. Από ψηλά, φαίνεται ότι είναι μια χαρά, αλλά όταν σηκωνόταν η μπάλα υπήρχε πρόβλημα. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στο Μπερναμπέου πάντα υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες» τόνισε από την πλευρά του ο Ισπανός μέσος.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και ειδικά μετά το τελευταίο σφύριγμα, πολλοί εργαζόμενοι δούλεψαν σκληρά για να φτιάξουν το χορτάρι. Στο ημίχρονο καλύφθηκαν οι περιοχές που είχαν φύγει κομμάτια και μετά τον αγώνα έγιναν πιο εκτεταμένες εργασίες με μηχανήματα. Επιπλέον, ένας χειριστής είχε αναλάβει να συλλέγει δείγματα.

Η αλήθεια είναι ότι ο χλοοτάπητας στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να προκαλεί πολλά προβλήματα και είναι ένα όλο και πιο πιεστικό πρόβλημα από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στο γήπεδό της, μετά από μερικούς μήνες στο «Ντι Στέφανο».

Την περασμένη σεζόν η διοίκηση της βασίλισσας χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον χλοοτάπητα έως και τρεις φορές. Μία στην αρχή της σεζόν και άλλες δύο κατά την διάρκεια. Επίσημα, η Ρεάλ Μαδρίτης ισχυρίστηκε ότι η σκόνη από τις εργασίες ανακαίνισης και η έλλειψη ήλιου ήταν οι κύριοι λόγοι για την κακή κατάσταση του χλοοτάπητα.

Ο χώρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα κοσμήματα του νέου Μπερναμπέου, που κατασκευάστηκε για να αποθηκεύεται και να συντηρείται το γρασίδι με τις τελευταίες τεχνολογίες, φαίνεται να μην δίνει, προς το παρόν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όποτε χρειάζεται ο σύλλογος το στάδιο για άλλες εκδηλώσεις, το ανασυρόμενο γρασίδι χωρισμένο σε έξι φύλλα τοποθετείται στο υπόγειο, όπου βρίσκονται οι τελευταίες τεχνολογίες περιποίησης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.