Το ΑΦΜ, η αναδιάρθρωση και ο Αυγενάκης

Metrosport Team03 Μαΐου 2020

Ρυθμό… πανδημίας παίρνει καθημερινά και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η αναγνώριση της αδικίας που υπέστη ο Ηρακλής το 2011 και το 2017. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες οι φωνές των ουδέτερων για την εξόφθαλμη αδικία που υπέστησαν προ τριετίας οι κυανόλευκοι στο θέμα της αδειοδότησης πληθαίνουν. 

Η δε απόφαση ακόμη και για κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών «ξεγύμνωσε» ακόμη περισσότερο όσους αποφάσισαν τον υποβιβασμό του Ηρακλή ενώ δεν προβλεπόταν από τον κανονισμό.

Η σκληρή πραγματικότητα έστειλε τον Ηρακλή στην Γ΄κατηγορία της ΕΠΣΜ από όπου και τη φετινή χρονιά προβιβάστηκε. Ωστόσο στη σκέψη των περισσότερων παραμένει ως πρώτιστος στόχος η εύρεση ενός ισχυρού οικονομικά επιχειρηματία και ταυτόχρονα η αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, επαγγελματικής κατηγορίας.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς στις επαφές που είχε με ανθρώπους της κυανόλευκης οικογένειας (στα τέλη Αυγούστου παρόντος του Θεόδωρου Καράογλου όσο και στις αρχές Γενάρη) ενημερώθηκε και σύμφωνα με τις πληροφορίες ενθαρρύνθηκε αυτή η προσπάθεια. Παρότι κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο Γυμναστικός Σύλλογος και τα χρέη που αποτελούν τροχοπέδη για την λειτουργία του.

Μάλιστα «κυκλοφορεί» πολύ τελευταία ότι ο κ. Αυγενάκης είχε τη διάθεση να «αποκαταστήσει» την κατά κοινή ομολογία αδικία που υπέστη ο Ηρακλή με τοποθέτησή του σε επαγγελματική κατηγορία, μόνο όμως στην περίπτωση που υπάρξει θετική εξέλιξη με αγορά Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Κάτι αντίστοιχο περίπου είχε πράξει ο Γιάννης Ιωαννίδης ως υφυπουργός Αθλητισμού με Ηρακλή, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου τους οποίους «ανέβασε» μία κατηγορία.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι ουκ ολίγοι παράγοντες άλλων ομάδων έχουν κάνει λόγο για τέτοια κίνηση. Τελευταίος χρονικά ήταν ο διοικητικός παράγοντας της ΑΕ Καραϊσκάκης, Στέλιος Μπέκας που μίλησε για wild card στον Ηρακλή λόγω της αδικίας που υπέστη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.