Το 94% της μεσοεπιθετικής γραμμής μπορεί να γίνει το «κλειδί» για μια επιτυχημένη σεζόν του Άρη

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Μπορεί η σεζόν ως τώρα να είχε... σκαμπανεβάσματα για τον Άρη αλλά πλέον υπάρχει δείγμα πως το μέλλον θα είναι καλύτερο για τους «κίτρινους». Μετά και την φυγή του Χερμάν Μπούργος, ο Άρης μετρά 3 παιχνίδια με μια ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και δύο συναπτές νίκες, με την πιο πρόσφατη να έχει την... υπογραφή του Άλαν Πάρντιου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο ένα εξαιρετικό στατιστικό που υπάρχει ως τώρα με μια αναδρομή από το ξεκίνημα της σεζόν είναι ένα φανταστικό ποσοστό που βγαίνει από την μεσοεπιθετική γραμμή των «κιτρίνων». Και αυτή έχει να κάνει κυρίως με τους τρεις βασικούς που ανήκουν στην ευρύτερη Λατινική... αποικία της ομάδας συν έναν. Ντάνιελ Μαντσίνι, Χουάν Ιτούρμπε, Λουίς Πάλμα και Αντρέ Γκρέι τα ονόματα των... πρωταγωνιστών. Ο 31χρονος επιθετικός όντας Τζαμαϊκανός γεννημένος στην Αγγλία είναι ο έξτρα ποδοσφαιριστής που όμως πλαισιώνει εξαιρετικά ως τώρα την Λατινοαμερικάνικη μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη.

Το... απόλυτο που διέπει αυτούς λοιπόν είναι ότι συμμετέχουν στο 94% ή αλλιώς στα 16 από τα 17 γκολ της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, υπολογίζοντας και το ευρωπαϊκό ταξίδι ακόμα και αν αυτό ήταν σύντομο. Και φυσικά η συμμετοχή υπολογίζεται είτε αν κάποιος από τους παραπάνω έχει σκοράρει είτε αν έχει την ασίστ στο γκολ.

Ένα τεράστιο ποσοστό που θα μπορούσε να είναι και 100% και ίσως να είναι κιόλας τελικά, αλλά μικρή σημασία έχει καθώς αυτό δεν αλλοιώνει την αψεγάδιαστη, σχεδόν παρουσία της τετράδας.



ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

Ξεκινώντας το καλοκαίρι, ο Άρης βρήκε μπροστά του την Λευκορωσική Γκομέλ εκεί που είχε επτά γκολ σε δύο αγώνες με τον Αντρέ Γκρέι να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό του «Κλεάνθης Βικελίδης». Τέσσερα γκολ άφησαν ισχυρό αποτύπωμα για τον Τζαμαϊκανό, με τους Λουίς Πάλμα, Χουάν Ιτούρμπε αλλά και τον Ράφαελ Καμάτσο να πετυχαίνουν από ένα.

Στο γκολ του Πορτογάλου εξτρεμ συμμετάσχει ο Ιτούρμπε οπότε το... απόλυτο ξεκινάει σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις στα μέσα Ιουλίου.

Στην συνέχεια οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο Ισραήλ έμειναν χωρίς γκολ κάτι που κόστισε μια εβδομάδα αργότερα τον αποκλεισμό. Ωστόσο στην Θεσσαλονίκη Γκρέι και Ντουκουρέ σκόραραν με τον Τζαμαϊκανό επιθετικό να μοιράζει και την ασίστ στο γκολ του Αφρικανού χαφ.

Δυστυχώς αυτή η νίκη δεν έφτανε στον Άρη, για να προκριθεί, οπότε η συνέχεια του φετινού ποδοσφαιρικού ταξιδιού τον έφερε εντός συνόρων.


Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός ήταν ο πρώτος αντίπαλος του Άρη και η πρεμιέρα συνοδεύτηκε με νίκη 3-0. Δύο γκολ του Μαντσίνι και ένα του Αντρέ Γκρέι με το... σερί των τεσσάρων ποδοσφαιριστών να συνεχίζεται.

Συνέχεια στο Αγρίνιο για τους «κίτρινους» εκεί που ήρθε η πρώτη ήττα με 3-1 κόντρα στον Παναιτωλικό και το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Λουίς Πάλμα.

Εκεί ακολούθησαν κάποιοι... τριγμοί με την απομάκρυνση του Χερμάν Μπούργος από την τεχνική ηγεσία και την έλευση Τερζή και έπειτα το πρόγραμμα είχε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τελικό αποτέλεσμα 0-0 και εκεί όμως την μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα για γκολ την είχε ο Αντρέ Γκρέι με το πέναλτι που εκτέλεσε αλλά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι τον «κράτησε» στο μηδέν.

Τέταρτη αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης- Άρης 0-2. Εδώ όπου υπάρχει και το μοναδικό γκολ που δεν έχει καταγεγραμμένη συμμετοχή ένας από τους τέσσερις Λατίνους.

Προβάδισμα για τον Άρη με Γκρέι και την νίκη σφραγίζει ο Εμπακατά ο οποίος παίρνει «ριμπάουντ» μετά από επιθετική προσπάθεια, οπότε δεν έχει «επίσημη» ασίστ κάποιος συμπαίκτης του. Το σουτ όμως που πάει στο δοκάρι και έπειτα γίνεται αποδέκτης ο Γάλλος μπακ, το έχει κάνει ο Αντρέ Γκρέι οπότε κατά κάποιο τρόπο καταγράφεται μια «ακούσια ασίστ» για τον 31χρονο επιθετικό.

Τέλος για να κλείσει αυτό το ως τώρα εντυπωσιακό σερί που έχει χτιστεί στους «κίτρινους» έρχεται το παιχνίδι της 18ης Σεπτεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Άρης φεύγει νικητής με 2-1 με σκόρερ τους Ντανιέλ Μαντσίνι και Λούις Πάλμα να δίνουν την μεγάλη νίκη-ανατροπή στην «εποχή Άλαν Πάρντιου».


Ένα... στοίχημα που έχει λοιπόν ο Άγγλος προπονητής μεταξύ άλλων, είναι να διατηρήσει στην ίδια φόρμα την επιθετική γραμμή του Άρη, Λατίνους και μη καθώς αυτή φαίνεται να είναι που μπορεί να οδηγήσει σε διάκριση την φετινή αγωνιστική σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.